iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*700 gr kadar un
*Tuz
*Ilık su
İç harcı için
*56 adet haşlanmış patates
*3 adet soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Sıvıyağ
*Tuz
*Toz biber
*Kimyon
Üzeri için
*Sıvı Yağ
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazır edelim Bunun için unu karıştırma kabına alıp göz kararı tuzunu ekleyelim ve aldığı kadar ılık su ile yoğurmaya başlayalım Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığından birazcık daha sert olmalı Üzerine bez örtüp yarım saat kadar dinlenmeye alıyoruz
İç harcına geçelim Haşlanmış patatesleri rendeleyelim Soğanları yemeklik doğrayıp tavada kavuralım Hafif diriliği gittikten sonra salçasını, toz biberini ilave edip bir iki tur karıştıralım ve rendelediğimiz patatesleri, kimyonu ekleyip altını kapatalım Salçanın bir güzel patatese karışmasını sağlayalım Soğuması için bir kenara alalım Dinlenen hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini bezle örtelim ki kurumasın Hemen bi tatlı tabağı büyüklüğünde açmaya başlayalım Ben küçük olmalarını istediğim için bezelerimi bu büyüklükte tuttum Siz kendinize göre daha büyükte ayarlayabilirsiniz (Benim bu büyüklükte bezelerimden 20 adet çıktı) Açtığımız hamurun bir tarafına harcımızdan koyup diğer boşta kalan kısmını üzerine kapatıyoruz Kurumaması için üzerine un serpiştirdiğimiz bir bezin üzerine alıyoruz Üzerini başka bir bezle örtüyoruz Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra eski pe? kullanmadığınız bir teflon tavayı orta gözde kısık ateşte üzerine çok az sıvı yağ ekleyerek kızdırın Gözlemelerinizi tek tek arkalı önlü pişirmeye başlayın Afiyet olsun
*700 gr kadar un
*Tuz
*Ilık su
İç harcı için
*56 adet haşlanmış patates
*3 adet soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Sıvıyağ
*Tuz
*Toz biber
*Kimyon
Üzeri için
*Sıvı Yağ
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazır edelim Bunun için unu karıştırma kabına alıp göz kararı tuzunu ekleyelim ve aldığı kadar ılık su ile yoğurmaya başlayalım Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığından birazcık daha sert olmalı Üzerine bez örtüp yarım saat kadar dinlenmeye alıyoruz
İç harcına geçelim Haşlanmış patatesleri rendeleyelim Soğanları yemeklik doğrayıp tavada kavuralım Hafif diriliği gittikten sonra salçasını, toz biberini ilave edip bir iki tur karıştıralım ve rendelediğimiz patatesleri, kimyonu ekleyip altını kapatalım Salçanın bir güzel patatese karışmasını sağlayalım Soğuması için bir kenara alalım Dinlenen hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini bezle örtelim ki kurumasın Hemen bi tatlı tabağı büyüklüğünde açmaya başlayalım Ben küçük olmalarını istediğim için bezelerimi bu büyüklükte tuttum Siz kendinize göre daha büyükte ayarlayabilirsiniz (Benim bu büyüklükte bezelerimden 20 adet çıktı) Açtığımız hamurun bir tarafına harcımızdan koyup diğer boşta kalan kısmını üzerine kapatıyoruz Kurumaması için üzerine un serpiştirdiğimiz bir bezin üzerine alıyoruz Üzerini başka bir bezle örtüyoruz Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra eski pe? kullanmadığınız bir teflon tavayı orta gözde kısık ateşte üzerine çok az sıvı yağ ekleyerek kızdırın Gözlemelerinizi tek tek arkalı önlü pişirmeye başlayın Afiyet olsun