iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 yufka
İç harcı;
*6 orta boy patates
*2 orta boy soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kasığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu;
*3 yumurta ( yumurtanın birisi sosa sonradan ilave edilecek)
*10 yemek kaşığı yoğurt
*15 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı tuz
*Dilenirse üzerine serpmek için çörek otu ve susam
Patatesli Gül Böreği Tarifi Yapılışı
İç harcı için patatesleri yıkayıp dörde bölüp haşlayın Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın Patatesler soğurken soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun İyice kavrulunca içine domates salçasını ekleyip 23 dakika kavurmaya devam edin Daha sonra patatesleri soyun ve rendenin büyük yeriyle rendeleyin soğanların içine ilave edin baharatları ilave edip güzelce karıştırın ocaktan alın Sosu için 2 yumurta kullanarak hepsini çırpın koyu olduysa bir miktar yoğurt suyu ilave ederek inceltebilirsiniz Yufkaları 4 eş parçaya bölün Sonra yufkanın her yerine fırça yardımıyla sostan sürün Sonra yufkanın iki ucunu biraz içe doğru katlayın Altta kalan düz kısmı da yine içe doğru katlayın Üzerine patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın ve ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin Kalan sosa 1 yumurta kırıp iyice çırpın onu da fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün İsterseniz çörek otu ve susam serpin Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 180185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
*6 yufka
İç harcı;
*6 orta boy patates
*2 orta boy soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kasığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu;
*3 yumurta ( yumurtanın birisi sosa sonradan ilave edilecek)
*10 yemek kaşığı yoğurt
*15 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı tuz
*Dilenirse üzerine serpmek için çörek otu ve susam
Patatesli Gül Böreği Tarifi Yapılışı
İç harcı için patatesleri yıkayıp dörde bölüp haşlayın Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın Patatesler soğurken soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun İyice kavrulunca içine domates salçasını ekleyip 23 dakika kavurmaya devam edin Daha sonra patatesleri soyun ve rendenin büyük yeriyle rendeleyin soğanların içine ilave edin baharatları ilave edip güzelce karıştırın ocaktan alın Sosu için 2 yumurta kullanarak hepsini çırpın koyu olduysa bir miktar yoğurt suyu ilave ederek inceltebilirsiniz Yufkaları 4 eş parçaya bölün Sonra yufkanın her yerine fırça yardımıyla sostan sürün Sonra yufkanın iki ucunu biraz içe doğru katlayın Altta kalan düz kısmı da yine içe doğru katlayın Üzerine patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın ve ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin Kalan sosa 1 yumurta kırıp iyice çırpın onu da fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün İsterseniz çörek otu ve susam serpin Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 180185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin