iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Havuçlu Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*2 adet havuç
*1 su bardağı kaşar peyniri ( yoksa şart değil )
Patatesli harç için;
*3 adet orta boy patates
*Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Sosu için;
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Susam
*Çörek otu
*1 şişe maden sodası
Patatesli Havuçlu Kolay Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle patates ve havuçları yıkayıp, soyarak yumuşayana kadar haşlayalım Haşlama işlemi bittikten sonra havuçları ve patatesleri ayrı kaselere rendeleyelim
Patatesli harç için; haşlanmış ve rendelenmiş patateslerin içerisine tereyağı, karabiber ve tuz ilave ederek karıştıralım ve üzerine beyaz peynir ilave ederek tekrar hepsini harmanlayalım Beyaz peynirinizin tuzuna göre harcın tuzunu ayarlarken dikkatli olmanızı öneririm Patatesli harcımız hazır
Sosu için; 3 yumurta, 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı bir kasede çırparak karıştıralım Yumuşak olması için her yaprak yufka üzerine sostan sürülecektir
Uygun bir fırın tepsisini güzelce yağlayalım Ardından 1 adet bütün yufkayı serelim ( yufkanın dışarıya taşacak şekilde ortalayarak koymanızı öneririm ) üzerine bir kaşık yardımıyla sostan sürelim üzerine tekrar yarım yufka serip tekrar sostan sürelim ve patatesli harcın yarısını serpelim üzerine tekrar yarım yufka ile kapatalım ve soslayalım Bu şekilde sırayla havuç, kaşar peyniri ve kalan patatesli harcı aynı şekilde kat kat yaptıktan sonra yufkanın kenarına taşan kısımları bohça gibi üzerine kapatalım En son bir adet bütün yufka ile en üst katı güzelce kapatarak kenarlarından altına kıvıralım ve dilimleri keselim Böreğin üzerine 1 şişe maden sodası gezdirerek dökelim ve sostan kalanı üzerine güzelce gezdirelim Çörek otu ve susam serpip 200 derecede üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim Bol malzemeli ve lezzetli böreğimiz hazır Herkese afiyet olsun ?
*4 adet yufka
*2 adet havuç
*1 su bardağı kaşar peyniri ( yoksa şart değil )
Patatesli harç için;
*3 adet orta boy patates
*Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Sosu için;
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Susam
*Çörek otu
*1 şişe maden sodası
Patatesli Havuçlu Kolay Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle patates ve havuçları yıkayıp, soyarak yumuşayana kadar haşlayalım Haşlama işlemi bittikten sonra havuçları ve patatesleri ayrı kaselere rendeleyelim
Patatesli harç için; haşlanmış ve rendelenmiş patateslerin içerisine tereyağı, karabiber ve tuz ilave ederek karıştıralım ve üzerine beyaz peynir ilave ederek tekrar hepsini harmanlayalım Beyaz peynirinizin tuzuna göre harcın tuzunu ayarlarken dikkatli olmanızı öneririm Patatesli harcımız hazır
Sosu için; 3 yumurta, 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı bir kasede çırparak karıştıralım Yumuşak olması için her yaprak yufka üzerine sostan sürülecektir
Uygun bir fırın tepsisini güzelce yağlayalım Ardından 1 adet bütün yufkayı serelim ( yufkanın dışarıya taşacak şekilde ortalayarak koymanızı öneririm ) üzerine bir kaşık yardımıyla sostan sürelim üzerine tekrar yarım yufka serip tekrar sostan sürelim ve patatesli harcın yarısını serpelim üzerine tekrar yarım yufka ile kapatalım ve soslayalım Bu şekilde sırayla havuç, kaşar peyniri ve kalan patatesli harcı aynı şekilde kat kat yaptıktan sonra yufkanın kenarına taşan kısımları bohça gibi üzerine kapatalım En son bir adet bütün yufka ile en üst katı güzelce kapatarak kenarlarından altına kıvıralım ve dilimleri keselim Böreğin üzerine 1 şişe maden sodası gezdirerek dökelim ve sostan kalanı üzerine güzelce gezdirelim Çörek otu ve susam serpip 200 derecede üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim Bol malzemeli ve lezzetli böreğimiz hazır Herkese afiyet olsun ?