iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Hangel (Mantı )
nasıl yapılır malzemeler
4 su bardağı un
yaklaşık 1,5 su bardağı kadar su
1 tatlı kaşı tuz
patatesli iç harcı için
8 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 corba kasigi salca
1 Çaykışigi pulbiber
1 çay kaşıgı karabiber
yarım su bardağı sıvı yağ
uzeri icin
buyk bir corba kasesi yogurt
3 corba kasigi tereyag
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi salca
Patatesli Hingel
Hazırlanışı
Unu ve tuzu karıştırın suyu yavaş
yavaş ilave edin kulak memesi
yumuşaklığından daha sert bir ham
elde edin yaklaşık 10 kadar iyice
yoğurun
hamurunuzu iki bezeye bölün 45
dakika dinlendirin
patatesli harç için sıvıyağ tencereye
alın patatesleri soyup yıkayıp
rendeleyin sıvayağı tencereye alın
üzerine küp küp kesilmiş soğanları
ilave edin soğanlar pembeleşene
kadar kızartın üzerine patateslerin
ilâve edin patateslerde kızarmaya
başladıktan Sonra salçasının
baharatlarını tuzunu ilave edip biraz
daha kavurun ocaktan alın ve
soğumaya bırakın dinlenmiş hamurumuzu unlayarak
merdane yardımıyla daha sonrada
oklavayla büyük yuvarlak boyfırın
tepsisinden daha büyük olacak şekil
açın su bardağının ağız kısmıyla
hamurunuzu yuvarlak şekilleri kesin
hazırlamış olduğunuz patatesli harçt
bir dolu çaykaşı koyun yarım ay
şeklinde kapatıp çatalla kenar
kısımlarına şekilsıkıştırarak verip
Büyük bir tencerede su kaynatın içi
tuz ve çok az sıvıyağ ekleyin,
hangelleri kaynayan suda pişirin
Hangelleri süzgeç yarımıyla sudan
çıkarıp servis tabağına alıyoruz
yagi ve salcayi kavuruyoruz
üzerine hafif tuzla çırpılmış sarımsa
yoğurt ve salçalı sosu üzerine gezdir
servis yapın Afiyet olsun
nasıl yapılır malzemeler
4 su bardağı un
yaklaşık 1,5 su bardağı kadar su
1 tatlı kaşı tuz
patatesli iç harcı için
8 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 corba kasigi salca
1 Çaykışigi pulbiber
1 çay kaşıgı karabiber
yarım su bardağı sıvı yağ
uzeri icin
buyk bir corba kasesi yogurt
3 corba kasigi tereyag
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi salca
Patatesli Hingel
Hazırlanışı
Unu ve tuzu karıştırın suyu yavaş
yavaş ilave edin kulak memesi
yumuşaklığından daha sert bir ham
elde edin yaklaşık 10 kadar iyice
yoğurun
hamurunuzu iki bezeye bölün 45
dakika dinlendirin
patatesli harç için sıvıyağ tencereye
alın patatesleri soyup yıkayıp
rendeleyin sıvayağı tencereye alın
üzerine küp küp kesilmiş soğanları
ilave edin soğanlar pembeleşene
kadar kızartın üzerine patateslerin
ilâve edin patateslerde kızarmaya
başladıktan Sonra salçasının
baharatlarını tuzunu ilave edip biraz
daha kavurun ocaktan alın ve
soğumaya bırakın dinlenmiş hamurumuzu unlayarak
merdane yardımıyla daha sonrada
oklavayla büyük yuvarlak boyfırın
tepsisinden daha büyük olacak şekil
açın su bardağının ağız kısmıyla
hamurunuzu yuvarlak şekilleri kesin
hazırlamış olduğunuz patatesli harçt
bir dolu çaykaşı koyun yarım ay
şeklinde kapatıp çatalla kenar
kısımlarına şekilsıkıştırarak verip
Büyük bir tencerede su kaynatın içi
tuz ve çok az sıvıyağ ekleyin,
hangelleri kaynayan suda pişirin
Hangelleri süzgeç yarımıyla sudan
çıkarıp servis tabağına alıyoruz
yagi ve salcayi kavuruyoruz
üzerine hafif tuzla çırpılmış sarımsa
yoğurt ve salçalı sosu üzerine gezdir
servis yapın Afiyet olsun