iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Hingel (Sivas Yöresi, iki farklı kapama şekli ile) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 yemek kaşığı tuz
*su
iç malzemesi için:
*6 adet patates
*pulbiber
*karabiber
*kimyon
*tuz
üzeri için
*4 kaşık tereyağı
Patatesli Hingel (Sivas Yöresi, iki farklı kapama şekli ile) Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım
Hamuru ele yapışmayan kıvamdan biraz daha sert yoğuralım Bezelere alalım ve bezeleri ince açalım bıçakla kare kare keselim Patatesi koyup muska şeklinde kapatalım 2 şekil ise Sivasta çerkezlerin yaptığı şekil evlenince mecburen eşime de bu şeklini yapıyorum Hamur yine kare kesilir patates eklenir balıksırtı şeklinde kapatılır Kaynayan suya tuz atılır ve hamurlar eklenir Hamur suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir, *suyu süzülür ve üzerine bol tereyağı gezdirilir Afiyet olsun …
*1 kg un
*1 yemek kaşığı tuz
*su
iç malzemesi için:
*6 adet patates
*pulbiber
*karabiber
*kimyon
*tuz
üzeri için
*4 kaşık tereyağı
Patatesli Hingel (Sivas Yöresi, iki farklı kapama şekli ile) Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım
Hamuru ele yapışmayan kıvamdan biraz daha sert yoğuralım Bezelere alalım ve bezeleri ince açalım bıçakla kare kare keselim Patatesi koyup muska şeklinde kapatalım 2 şekil ise Sivasta çerkezlerin yaptığı şekil evlenince mecburen eşime de bu şeklini yapıyorum Hamur yine kare kesilir patates eklenir balıksırtı şeklinde kapatılır Kaynayan suya tuz atılır ve hamurlar eklenir Hamur suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir, *suyu süzülür ve üzerine bol tereyağı gezdirilir Afiyet olsun …