iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 yumurta
*Ilık su
*1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için;
*2 orta boy patates
*1 küçük boy soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Patatesli Hingel Tarifi Yapılışı
1
*Un ve yumurtayı çukur bir yoğurma kabına koyup, üzerine tuz atın ve yavaş yavaş su ilave edilerek kulak memesinden az daha sert bir hamur elde edin
*Hamurunuzu 2 ye bölün beze yapın ve 2 saat dinlendirin
*Bu arada patatesleri haşlayıp ezin, ince doğranmış soğanları, pulbiber ve tuz ilave edip karıştırın
*Bezelerinizi unlanmış tezgahta çok ince olmayacak bir şekilde (mantı hamuru gibi) açın Kare olacak şekilde kesin, içini yerleştirin ve üçgen olarak katlayın
*Bütün hamurlar yapıldıktan sonra kaynayan suya tuz atın ve hamurları tek tek içine atın
*Kaynarken suyun üzerine çıkan hamurları yavaşça alt üst edin
*Bir müddette böyle kaynatın Hamurlar piştikten sonra süzgeç ile servis tabağına alın
*Üzerine eritilmiş tereyağında yaktığımız kırmızı biberli sosu hingellerin üzerine gezdirin Sıcak servis edin Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*1 yumurta
*Ilık su
*1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için;
*2 orta boy patates
*1 küçük boy soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Patatesli Hingel Tarifi Yapılışı
1
*Un ve yumurtayı çukur bir yoğurma kabına koyup, üzerine tuz atın ve yavaş yavaş su ilave edilerek kulak memesinden az daha sert bir hamur elde edin
*Hamurunuzu 2 ye bölün beze yapın ve 2 saat dinlendirin
*Bu arada patatesleri haşlayıp ezin, ince doğranmış soğanları, pulbiber ve tuz ilave edip karıştırın
*Bezelerinizi unlanmış tezgahta çok ince olmayacak bir şekilde (mantı hamuru gibi) açın Kare olacak şekilde kesin, içini yerleştirin ve üçgen olarak katlayın
*Bütün hamurlar yapıldıktan sonra kaynayan suya tuz atın ve hamurları tek tek içine atın
*Kaynarken suyun üzerine çıkan hamurları yavaşça alt üst edin
*Bir müddette böyle kaynatın Hamurlar piştikten sonra süzgeç ile servis tabağına alın
*Üzerine eritilmiş tereyağında yaktığımız kırmızı biberli sosu hingellerin üzerine gezdirin Sıcak servis edin Afiyet olsun