iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
2 adet iri patates,
500 gram ıspanak,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz
Beşamel sos için;
75 gram tereyağı,
3 buçuk su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un (tepeleme değil),
Tuz
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Ispanak Graten Yapılışı
Patatesli ıspanak graten yapmak için öncelikle ıspanaklar ayıklanıp temizlenir ve doğranıp, sirkeli su içerisinde 10 dakika bekletilir
Daha sonra bol su ile yıkanıp temizlenir ve suyu süzdürülür
Patatesler soyulup, yuvarlak olacak şekilde dilimlenir
Üzerine çıkacak kadar su ve biraz tuz ilave edilip, 10 dakika kadar haşlanır (çok diri olmayacak ama dağılacak kadar da pişirilmeyecek)
Daha sonra suyu süzülür ve büyük boy dikdörtgen borcam içerisine dizilir
Soğan ve biber yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrulur
Kavrulduktan sonra üzerine suyu süzülen ıspanaklar ilave edilip, suyunu çekene kadar kavrulur
Üzerine bir fiske tuz ilave edilip, ocaktan alınır ve patateslerin üzerine eşit şekilde dökülür
Beşamel sos için, tencereye tereyağı koyulup eritilir ve üzerine un ilave edilip, kokusu çıkana kadar kavrulur
Kavrulan unun üzerine süt ilave edilip, topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır
Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir ve son olarak tuz ilave edilip, ocaktan alınır
Pişirilen beşamel sos, ıspanakların üzerine, her yerini kaplayacak şekilde dökülür
Hazırlanan patatesli ıspanak graten, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir
Daha sonra fırından çıkartılıp üzerine kaşar rendesi serpiştirilir ve tekrar fırına verilip, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından alındıktan sonra ılık yada sıcak olarak dilimlenip servise sunulur
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 adet iri patates,
500 gram ıspanak,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz
Beşamel sos için;
75 gram tereyağı,
3 buçuk su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un (tepeleme değil),
Tuz
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Ispanak Graten Yapılışı
Patatesli ıspanak graten yapmak için öncelikle ıspanaklar ayıklanıp temizlenir ve doğranıp, sirkeli su içerisinde 10 dakika bekletilir
Daha sonra bol su ile yıkanıp temizlenir ve suyu süzdürülür
Patatesler soyulup, yuvarlak olacak şekilde dilimlenir
Üzerine çıkacak kadar su ve biraz tuz ilave edilip, 10 dakika kadar haşlanır (çok diri olmayacak ama dağılacak kadar da pişirilmeyecek)
Daha sonra suyu süzülür ve büyük boy dikdörtgen borcam içerisine dizilir
Soğan ve biber yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrulur
Kavrulduktan sonra üzerine suyu süzülen ıspanaklar ilave edilip, suyunu çekene kadar kavrulur
Üzerine bir fiske tuz ilave edilip, ocaktan alınır ve patateslerin üzerine eşit şekilde dökülür
Beşamel sos için, tencereye tereyağı koyulup eritilir ve üzerine un ilave edilip, kokusu çıkana kadar kavrulur
Kavrulan unun üzerine süt ilave edilip, topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır
Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir ve son olarak tuz ilave edilip, ocaktan alınır
Pişirilen beşamel sos, ıspanakların üzerine, her yerini kaplayacak şekilde dökülür
Hazırlanan patatesli ıspanak graten, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir
Daha sonra fırından çıkartılıp üzerine kaşar rendesi serpiştirilir ve tekrar fırına verilip, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından alındıktan sonra ılık yada sıcak olarak dilimlenip servise sunulur
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız