Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Ispanak Graten

Patatesli Ispanak Graten

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

2 adet iri patates,
500 gram ıspanak,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz
Beşamel sos için;

75 gram tereyağı,
3 buçuk su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un (tepeleme değil),
Tuz
Üzeri için;

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri



Patatesli Ispanak Graten Yapılışı

Patatesli ıspanak graten yapmak için öncelikle ıspanaklar ayıklanıp temizlenir ve doğranıp, sirkeli su içerisinde 10 dakika bekletilir

Daha sonra bol su ile yıkanıp temizlenir ve suyu süzdürülür

Patatesler soyulup, yuvarlak olacak şekilde dilimlenir

Üzerine çıkacak kadar su ve biraz tuz ilave edilip, 10 dakika kadar haşlanır (çok diri olmayacak ama dağılacak kadar da pişirilmeyecek)

Daha sonra suyu süzülür ve büyük boy dikdörtgen borcam içerisine dizilir

Soğan ve biber yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrulur

Kavrulduktan sonra üzerine suyu süzülen ıspanaklar ilave edilip, suyunu çekene kadar kavrulur

Üzerine bir fiske tuz ilave edilip, ocaktan alınır ve patateslerin üzerine eşit şekilde dökülür

Beşamel sos için, tencereye tereyağı koyulup eritilir ve üzerine un ilave edilip, kokusu çıkana kadar kavrulur

Kavrulan unun üzerine süt ilave edilip, topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır

Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir ve son olarak tuz ilave edilip, ocaktan alınır

Pişirilen beşamel sos, ıspanakların üzerine, her yerini kaplayacak şekilde dökülür

Hazırlanan patatesli ıspanak graten, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir

Daha sonra fırından çıkartılıp üzerine kaşar rendesi serpiştirilir ve tekrar fırına verilip, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir

Fırından alındıktan sonra ılık yada sıcak olarak dilimlenip servise sunulur
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt