iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Tencere yemeklerinden sevdiğim bir tarif
*2 adet kabak
*1 orta boy patates
*1 orta boy kuru soğan
*2 çorba kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Nane veya dereotu(Tercihe göre)
*
Patatesli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede erittiğimiz tereyağına yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip güzelce kavuruyoruz
*Sonrasında salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Sırasıyla patates ve kabağı ekleyip yaklaşık 2 su bardağı kaynar su ekleyip, pişmeye bırakıyoruz
*Sebzeler yumuşamaya başlayınca pirinçleri ekliyoruz
*Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp bir süre dinlendiriyoruz
*Üzerine nane serperek sıcak servis ediyoruz
*Daha sulu olsun isterseniz su oranını arttırabilirsiniz
*2 adet kabak
*1 orta boy patates
*1 orta boy kuru soğan
*2 çorba kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Nane veya dereotu(Tercihe göre)
*
Patatesli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede erittiğimiz tereyağına yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip güzelce kavuruyoruz
*Sonrasında salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Sırasıyla patates ve kabağı ekleyip yaklaşık 2 su bardağı kaynar su ekleyip, pişmeye bırakıyoruz
*Sebzeler yumuşamaya başlayınca pirinçleri ekliyoruz
*Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp bir süre dinlendiriyoruz
*Üzerine nane serperek sıcak servis ediyoruz
*Daha sulu olsun isterseniz su oranını arttırabilirsiniz