iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kanepe Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane orta boy patates
*2 diş sarımsak
*1, 5 demet dereotu
*2 yemek kaşigi tereyağı
*1 tatlı kaşigi tuz
*Karabiber, kimyon, pulbiber, kekik
Sunum için;
*Zeytin
*Sumak
Patatesli Kanepe Tarifi Yapılışı Patatesler iyice yıkanır ikiye bölünüp düdüklü tencerede 5 dk haşlanır Soğuyunca suyu süzülür kabukları soyulur Sıcakken çatal ile ezilir Tereyağı katılır İyice erimesi sağlanır Pütür kalmaması için el ile yoğurulur
Tuz, sarımsak ve baharatlar eklenir İyice yoğurulur Yoğurma işlemi sonunda biraz soğumuş olur ve dereotu içine eklenir ve tekrar yoğurulur Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlanır Ortasına çekirdeği çıkarılmış zeytinin yarısı bastırılır (kurabiyelerin üzerine fındık konulduğu gibi) Arzuya göre sumak da üzerine dökülebilir
*6 tane orta boy patates
*2 diş sarımsak
*1, 5 demet dereotu
*2 yemek kaşigi tereyağı
*1 tatlı kaşigi tuz
*Karabiber, kimyon, pulbiber, kekik
Sunum için;
*Zeytin
*Sumak
Patatesli Kanepe Tarifi Yapılışı Patatesler iyice yıkanır ikiye bölünüp düdüklü tencerede 5 dk haşlanır Soğuyunca suyu süzülür kabukları soyulur Sıcakken çatal ile ezilir Tereyağı katılır İyice erimesi sağlanır Pütür kalmaması için el ile yoğurulur
Tuz, sarımsak ve baharatlar eklenir İyice yoğurulur Yoğurma işlemi sonunda biraz soğumuş olur ve dereotu içine eklenir ve tekrar yoğurulur Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlanır Ortasına çekirdeği çıkarılmış zeytinin yarısı bastırılır (kurabiyelerin üzerine fındık konulduğu gibi) Arzuya göre sumak da üzerine dökülebilir