iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane patates
*250 gr kıyma
*1 tane soğan
*2 tane biber
*1 tane orta boy domates
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Üzeri için:
*Kaşar
Sosu için:
*Yağ
*Domates salçası
*2 bardak su
Patatesli Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup ortadan keselim İçlerini oyalım Ben oyarken tatlı kaşığı kullandım
Bir tava da soğanları kavuralım Soğanlar hazır olunca biberleri koyup birlikte kavuralım Domatesi de doğrayıp ekleyelim En son da kıymayı koyalım ve kıymanın rengi değişene kadar az biraz kavuralım ve baharatları atalım
Oyduğumuz patateslerin içine hazırladığımız harcı dolduralım ve üzerine rendelenmiş kaşar koyalım
Sosu için yağda salçayı kavuralım 2 bardak suyu da koyup salçayı karıştıralım ve patateslerin üzerine dökelim
200 derece fırında patatesler pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun
*3 tane patates
*250 gr kıyma
*1 tane soğan
*2 tane biber
*1 tane orta boy domates
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Üzeri için:
*Kaşar
Sosu için:
*Yağ
*Domates salçası
*2 bardak su
Patatesli Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup ortadan keselim İçlerini oyalım Ben oyarken tatlı kaşığı kullandım
Bir tava da soğanları kavuralım Soğanlar hazır olunca biberleri koyup birlikte kavuralım Domatesi de doğrayıp ekleyelim En son da kıymayı koyalım ve kıymanın rengi değişene kadar az biraz kavuralım ve baharatları atalım
Oyduğumuz patateslerin içine hazırladığımız harcı dolduralım ve üzerine rendelenmiş kaşar koyalım
Sosu için yağda salçayı kavuralım 2 bardak suyu da koyup salçayı karıştıralım ve patateslerin üzerine dökelim
200 derece fırında patatesler pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun