iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
*1 orta boy patates
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*2 çorba kaşığı süzme yoğurt
*12 maden sodası
*1 kabartma tozu
*1 yumurta
*12 su bardağı sıvı yağ
*1 çay kalığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Susam
Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı
Patatesi haşlıyoruz, biraz soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber, tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak iç harcı hazırlıyoruz Ayrı bir kasede süzme yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ve maden sodasını karıştırıyoruz sıvı harcı hazırlıyoruz İç harcını ikiye bölüyoruz, yufkanın bir tanesini masaya seriyoruz ve iç harçı eşit şekilde her tarafına koyuyoruz, sıvı harçtan 3 yemek kaşığını yufkanın üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz Kol böreği sarar gibi yuvarlayıp, kendi etrafında sarıp tepsiye koyuyoruz Diğer yufkaya da aynı işlemleri yaptıktan sonra tepsideki yufkanın etrafına döndürerek işlemi tamamlıyoruz Kalan sıvı harcı hazırladığımız hamurların üzerine döküyoruz Süslemek için susam ekleyerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*2 adet yufka
*1 orta boy patates
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*2 çorba kaşığı süzme yoğurt
*12 maden sodası
*1 kabartma tozu
*1 yumurta
*12 su bardağı sıvı yağ
*1 çay kalığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Susam
Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı
Patatesi haşlıyoruz, biraz soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber, tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak iç harcı hazırlıyoruz Ayrı bir kasede süzme yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ve maden sodasını karıştırıyoruz sıvı harcı hazırlıyoruz İç harcını ikiye bölüyoruz, yufkanın bir tanesini masaya seriyoruz ve iç harçı eşit şekilde her tarafına koyuyoruz, sıvı harçtan 3 yemek kaşığını yufkanın üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz Kol böreği sarar gibi yuvarlayıp, kendi etrafında sarıp tepsiye koyuyoruz Diğer yufkaya da aynı işlemleri yaptıktan sonra tepsideki yufkanın etrafına döndürerek işlemi tamamlıyoruz Kalan sıvı harcı hazırladığımız hamurların üzerine döküyoruz Süslemek için susam ekleyerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun