iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kaşarlı Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
*350 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*Bir kaç dal maydanoz
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
*Yağ
Alt üst için;
*2 büyük patates
*Tuz
Beşamel sos için;
*15 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
*1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Üzeri için;
*4 parmak kadar rendelenmiş kaşar
Patatesli Kaşarlı Lazanya Tarifi Yapılışı Soğanlar temizlenir ve doğranır Az bir yağla hafif kızartılır Ardından kıymayı ekleyip birlikte kavrulur ve beş dakika sonra maydanoz baharat eklenir Altı kapatılır Patates soyulur İnce yuvarlak dilimlenir ve küçük kare borcamın dibine biraz yağ sürülür Patates dilimleri dizilir Borcamın dibi kapatılacak şekilde biraz tuz serpilir İkinci kata kıyma harcı patateslerin üzerine dökülür ve iki kat daha dizilir Daha sonra folyoyla üzeri kapatılır ve yüz seksen derece fırında yarım saat pişirilir ve süt, un, yağ, tuz tencereye koyup kaynayana kadar karıştırılır Katılaşmaya başlayınca biraz karabiber ekleyip fırından çıkarıp beşemel sos üzerinden gezdirip beş dakika daha pişirip rendelenmiş kaşarda üzerine serpilir ve üzeri kızarınca yeterli sıcak servis edilir
Şimdiden denemek isteyenlere Afiyet olsun??
*350 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*Bir kaç dal maydanoz
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
*Yağ
Alt üst için;
*2 büyük patates
*Tuz
Beşamel sos için;
*15 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
*1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Üzeri için;
*4 parmak kadar rendelenmiş kaşar
Patatesli Kaşarlı Lazanya Tarifi Yapılışı Soğanlar temizlenir ve doğranır Az bir yağla hafif kızartılır Ardından kıymayı ekleyip birlikte kavrulur ve beş dakika sonra maydanoz baharat eklenir Altı kapatılır Patates soyulur İnce yuvarlak dilimlenir ve küçük kare borcamın dibine biraz yağ sürülür Patates dilimleri dizilir Borcamın dibi kapatılacak şekilde biraz tuz serpilir İkinci kata kıyma harcı patateslerin üzerine dökülür ve iki kat daha dizilir Daha sonra folyoyla üzeri kapatılır ve yüz seksen derece fırında yarım saat pişirilir ve süt, un, yağ, tuz tencereye koyup kaynayana kadar karıştırılır Katılaşmaya başlayınca biraz karabiber ekleyip fırından çıkarıp beşemel sos üzerinden gezdirip beş dakika daha pişirip rendelenmiş kaşarda üzerine serpilir ve üzeri kızarınca yeterli sıcak servis edilir
Şimdiden denemek isteyenlere Afiyet olsun??