iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 1 kg patates
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı un
• 12 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• Tuz, karabiber
• 100 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra, küçük küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda bekletin
Büyük bir kasede yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, kırmızı biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Patatesleri sudan çıkartıp, süzün Hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin
Isıya dayanıklı yuvarlak cam fırın kabını yağlayıp, hafif un serpin Patatesli karışımı kaba dökün 160 derece ısıtılmış fırında kabarıp, üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin
Patatesli keki pişirirken ilk 20 dakika fırını açmayın Daha sonra piştiini anlamak için ortasına bir bıçak batırın, temiz çıkarsa pişmiş demektir
Patatesli kek ılındıktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın Dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın
• 1 kg patates
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı un
• 12 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• Tuz, karabiber
• 100 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra, küçük küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda bekletin
Büyük bir kasede yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, kırmızı biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Patatesleri sudan çıkartıp, süzün Hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin
Isıya dayanıklı yuvarlak cam fırın kabını yağlayıp, hafif un serpin Patatesli karışımı kaba dökün 160 derece ısıtılmış fırında kabarıp, üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin
Patatesli keki pişirirken ilk 20 dakika fırını açmayın Daha sonra piştiini anlamak için ortasına bir bıçak batırın, temiz çıkarsa pişmiş demektir
Patatesli kek ılındıktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın Dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın