Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Kılçık Pide

Patatesli Kılçık Pide

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img81**************img81145723471662hg7

MAZEMELER:

1 cay bardagi süt
1 Cay bardagi sicak su
12 Cay bardagi siviyag
1 Küp maya
1 Tutam seker
Arzuya göre tuz
Aldigi kadar un


HARCI ICIN:

1 Cay bardagi sivi yag
12 Yemek kasigi tereyag
4 Ortaboy patates
2 Bas sogan
1 Kalin dilim beyaz peynir
1 Cay kasigi pulbiber
1 Cay kasigi karabiber
Arzuya göre tuz


ÜZERI ICIN:

1 Yumurta sarisi
1 Domates12 yaprak maydonoz(pidemizi süslemek icin)


HAZIRLANISI:

Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alinmayayi elinizle ufalayarak eritinseker ve tuzu ilave edinAldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin dinlendirin

Sivi yag ve tereyagiyla incecik dogradiginiz soganlari pembelesene kadar soteleyinPatatesleri sogan inceliginde dograyarak ilave edinBaharatlarini ve tuzunu ilave edip,dise gelecek sekilde kavurunHarciniz ocaktan alip,beyaz peyniri ufalayarak patatesli harca karistirip sogumaya birakin

Mayalanmis hamuru iki parcaya bölüp elinizi ve acacaginiz zemini sivi yagla yaglayip,merdaneyle oval uzunca hamur acinOrtasina uzunlamasina patatesli harci döseyip,kenarlardan ortaya dogru hamuru kapatinUc kisimlarini hamurun birlestirerek kapatinFirin tepsisine yagli kagit sererek pideyi tepsiye alin

Hamurun etrafini keskin bicakla serit seklinde keserek,yumurta sarisini pidenin üzerine sürün

Bir domatesi dilimleyerek istediginiz sekilde pidenizi süsleyin200 derecede üzeri kizarana kadar firinlayinTavsan kani demlenmis cay demleyin,oturup keyfini sürün
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt