iltasyazilim
FD Üye
http:img81**************img81145723471662hg7
MAZEMELER:
1 cay bardagi süt
1 Cay bardagi sicak su
12 Cay bardagi siviyag
1 Küp maya
1 Tutam seker
Arzuya göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN:
1 Cay bardagi sivi yag
12 Yemek kasigi tereyag
4 Ortaboy patates
2 Bas sogan
1 Kalin dilim beyaz peynir
1 Cay kasigi pulbiber
1 Cay kasigi karabiber
Arzuya göre tuz
ÜZERI ICIN:
1 Yumurta sarisi
1 Domates12 yaprak maydonoz(pidemizi süslemek icin)
HAZIRLANISI:
Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alinmayayi elinizle ufalayarak eritinseker ve tuzu ilave edinAldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin dinlendirin
Sivi yag ve tereyagiyla incecik dogradiginiz soganlari pembelesene kadar soteleyinPatatesleri sogan inceliginde dograyarak ilave edinBaharatlarini ve tuzunu ilave edip,dise gelecek sekilde kavurunHarciniz ocaktan alip,beyaz peyniri ufalayarak patatesli harca karistirip sogumaya birakin
Mayalanmis hamuru iki parcaya bölüp elinizi ve acacaginiz zemini sivi yagla yaglayip,merdaneyle oval uzunca hamur acinOrtasina uzunlamasina patatesli harci döseyip,kenarlardan ortaya dogru hamuru kapatinUc kisimlarini hamurun birlestirerek kapatinFirin tepsisine yagli kagit sererek pideyi tepsiye alin
Hamurun etrafini keskin bicakla serit seklinde keserek,yumurta sarisini pidenin üzerine sürün
Bir domatesi dilimleyerek istediginiz sekilde pidenizi süsleyin200 derecede üzeri kizarana kadar firinlayinTavsan kani demlenmis cay demleyin,oturup keyfini sürün
MAZEMELER:
1 cay bardagi süt
1 Cay bardagi sicak su
12 Cay bardagi siviyag
1 Küp maya
1 Tutam seker
Arzuya göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN:
1 Cay bardagi sivi yag
12 Yemek kasigi tereyag
4 Ortaboy patates
2 Bas sogan
1 Kalin dilim beyaz peynir
1 Cay kasigi pulbiber
1 Cay kasigi karabiber
Arzuya göre tuz
ÜZERI ICIN:
1 Yumurta sarisi
1 Domates12 yaprak maydonoz(pidemizi süslemek icin)
HAZIRLANISI:
Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alinmayayi elinizle ufalayarak eritinseker ve tuzu ilave edinAldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin dinlendirin
Sivi yag ve tereyagiyla incecik dogradiginiz soganlari pembelesene kadar soteleyinPatatesleri sogan inceliginde dograyarak ilave edinBaharatlarini ve tuzunu ilave edip,dise gelecek sekilde kavurunHarciniz ocaktan alip,beyaz peyniri ufalayarak patatesli harca karistirip sogumaya birakin
Mayalanmis hamuru iki parcaya bölüp elinizi ve acacaginiz zemini sivi yagla yaglayip,merdaneyle oval uzunca hamur acinOrtasina uzunlamasina patatesli harci döseyip,kenarlardan ortaya dogru hamuru kapatinUc kisimlarini hamurun birlestirerek kapatinFirin tepsisine yagli kagit sererek pideyi tepsiye alin
Hamurun etrafini keskin bicakla serit seklinde keserek,yumurta sarisini pidenin üzerine sürün
Bir domatesi dilimleyerek istediginiz sekilde pidenizi süsleyin200 derecede üzeri kizarana kadar firinlayinTavsan kani demlenmis cay demleyin,oturup keyfini sürün