iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*28 adet baklavalık yufka
*200 gram kıyma
*4 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı chili biber ( acı severlere )
Sosu için :
*1 su bardağı maden suyu
*1 küçük kase yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine :
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu ve susam
Patatesli Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Patatesleri yıkayıp kabuğuyla haşlayalım, soğuduktan sonra rendeleyelim, kuru soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kavuralım, içine kıymayı ilave edelim, kavrulan kıymaya yeteri kadar tuz ve karabiber serperek ocaktan alalım, rende patatesleri de içine karıştıralım iç harcımız hazırdır
Sosu için bir kasenin içine yoğurt ve unu alıp çırpalım, sıvı yağı, bir kaşık sirke ve maden suyunu ilâve edelim iyice çırpalım
İki yufkayı tezgâha serelim üzerine fırçayla sosundan serpelim, sürerek yapınca yufka çok ince olduğu için çok ıslanıp sarması zor oluyor o yüzden fırçayı sallayarak yufkanın üzerini hafifçe ıslatalım tekrar üzerine iki yufka daha sererek soslayalım bu dört yufkanın baş tarafına kıymalı harcımızdan koyalım ve rulo yaparak sıkı olacak şekilde saralım ( resimler yardımcı olacaktır ) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yufkayı koyalım her dört yufkaya aynı işlemi yaparak tepsiyi dolduralım Börekleri keskin bıçakla istediğiniz büyüklükte parçalara bölelim, kalan sosun içine bir yumurta sarısını ilave ederek çırpalım böreklerin üzerine sürelim Çörek otu ve susam serpelim, önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirelim veya üzeri nâr gibi kızarınca çıkaralım ( Pişirmeyi fırınınıza göre yapın)
Böreğimizin çıtır çıtır olması için üzerine hiç bir şey örtmeden biraz dinlendirelim, daha sonra servis yapabilirsiniz
Patates ve kıymanın verdiği bu lezzetli böreğimizi mutlaka deneyin
Çok afiyetler olsun
*28 adet baklavalık yufka
*200 gram kıyma
*4 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı chili biber ( acı severlere )
Sosu için :
*1 su bardağı maden suyu
*1 küçük kase yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine :
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu ve susam
Patatesli Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Patatesleri yıkayıp kabuğuyla haşlayalım, soğuduktan sonra rendeleyelim, kuru soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kavuralım, içine kıymayı ilave edelim, kavrulan kıymaya yeteri kadar tuz ve karabiber serperek ocaktan alalım, rende patatesleri de içine karıştıralım iç harcımız hazırdır
Sosu için bir kasenin içine yoğurt ve unu alıp çırpalım, sıvı yağı, bir kaşık sirke ve maden suyunu ilâve edelim iyice çırpalım
İki yufkayı tezgâha serelim üzerine fırçayla sosundan serpelim, sürerek yapınca yufka çok ince olduğu için çok ıslanıp sarması zor oluyor o yüzden fırçayı sallayarak yufkanın üzerini hafifçe ıslatalım tekrar üzerine iki yufka daha sererek soslayalım bu dört yufkanın baş tarafına kıymalı harcımızdan koyalım ve rulo yaparak sıkı olacak şekilde saralım ( resimler yardımcı olacaktır ) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yufkayı koyalım her dört yufkaya aynı işlemi yaparak tepsiyi dolduralım Börekleri keskin bıçakla istediğiniz büyüklükte parçalara bölelim, kalan sosun içine bir yumurta sarısını ilave ederek çırpalım böreklerin üzerine sürelim Çörek otu ve susam serpelim, önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirelim veya üzeri nâr gibi kızarınca çıkaralım ( Pişirmeyi fırınınıza göre yapın)
Böreğimizin çıtır çıtır olması için üzerine hiç bir şey örtmeden biraz dinlendirelim, daha sonra servis yapabilirsiniz
Patates ve kıymanın verdiği bu lezzetli böreğimizi mutlaka deneyin
Çok afiyetler olsun