Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Kıymalı Muska Böreği

Patatesli Kıymalı Muska Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patatesli Kıymalı Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet yufka
*100 gr yarımyağlı kıyma
*10 adet orta boy patates
*2 adet orta soğan
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Bir tutam maydanoz

Yufkaları ıslatmak için:

*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı yoğurt

Patatesli Kıymalı Muska Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı *hazırlamak için pateslerimizi haşlayıp çatalla eziyoruz Soğanlarımızı *yemeklik doğrayıp yarım su bardağı yağda biraz kavuruyoruz Sonra kıymayı ilave edip kavuruyoruz Salçayı ,tuzu dilediğiniz baharatları da ekleyip kavuruyoruz Sonra patatesleri de ekleyip kavuruyoruz Ocaktan aldıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozu da ekliyoruz karıştırın Gelelim böreğimizin yapılışına Yufkamızın birini tezgaha serip içine sütlü yağlı karışımdan 56 yemek kaşığı döküp fırçayla her yerine sürüyoruz İkinci yufkayı da üstüne kapatıp yine 56 kaşık döküyoruz Sonra yufkalarımızı *4 er parmak genişliğinde kesiyoruz Her yufkadan 9 adet çıkıyor Birer dolu tatlı kaşığı iç harcımızdan ilave edip muska şeklinde sarıyoruz Ben buzluğa koydum üst üste gelmeyecek şekilde poşetleyerek Çözülmesini beklemeden yağlanmış tepsiye dizip yumurtasını sürüp fırına veriyoruz Not: böreğinizin yeteri kadar kabarmadığını düşünüyorsanız sıvı malzemesinin içine bir paket kabartma tozu ilave edebilirsiniz Ben kışlık yaptığım sütlü yufkayla börek yaptığım zaman koyuyorum puf puf kabarıyor

858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt