iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kıymalı Pizza (Annemin Tarifi) İçin Malzemeler Üzeri için;
*3 patates
*2 soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*150 gram kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kekik
*Maydanoz
Mayalı hamur ;
*4 su bardağından biraz fazla un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağından bir parmak az ılık su
*1 su bardağından bir parmak az ılık süt
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Patatesli Kıymalı Pizza (Annemin Tarifi) Yapılışı Küçükken annem size pizza yapacağım dediğinde çok mutlu olurdum Lise yıllarıma kadar pizzayı patatesli ve soğanlı sanıyordum Gerçeğiyle tanışınca da o lezzetin yeri değişmedi Kıyma ilavesiyle o lezzeti sizinle paylaşıyorum
Önce mayalı hamuru hazırlıyoruz 1 su bardağından bir parmak az ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kuru mayayı katıp karıştırıyoruz ve aktif hale gelmesi için 510 dk bekliyoruz *Un, şeker ve tuzu yoğuracağımız kaba alıp karıştırıyoruz Maya, süt ve yağımızı da ekleyip harmanlıyoruz Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un miktarını ayarlayıp, yoğuruyoruz Hamurumuzun bulunduğu kabı sofra bezi ile sarıp, ılık bir yere koyup hamurumuzun büyüklüğü iki katına ulaşana kadar (yaklaşık 30 dk) bekliyoruz
Hamurumuz mayalanırken patatesli kıymalı harcımızı hazırlıyoruz Patates ve soğanı rendeleyip, diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Miktarlarını kendi damak zevkinize göre ayarlayın Ben 2 çay kaşığı tuz, ve 1’er çay kaşığı diğer baharatlardan ekledim*Maydanoz evde olmadığı için ekleyemedim
Mayalanan hamurumuzu dikdörtgen borcamın içine elimizle yayıyoruz Eşit olması için elimizi yumruk yapıp bastırarak dağıtıyoruz
Üzerine patatesli kıymalı harcı eşit şekilde yayıyoruz
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 – 45 dakika pişirip, 5 dakika sonra büyük dilimler olacak şekilde kesin
Bu tarifle hamuru biraz kalın malzemesi bol bir pizza oluyor İnce hamur olsun istiyorsanız Bu miktarda ki hamurla ve harçla 2 tepsi pizza elde edebilirsiniz Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım
Afiyet olsun
*3 patates
*2 soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*150 gram kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kekik
*Maydanoz
Mayalı hamur ;
*4 su bardağından biraz fazla un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağından bir parmak az ılık su
*1 su bardağından bir parmak az ılık süt
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Patatesli Kıymalı Pizza (Annemin Tarifi) Yapılışı Küçükken annem size pizza yapacağım dediğinde çok mutlu olurdum Lise yıllarıma kadar pizzayı patatesli ve soğanlı sanıyordum Gerçeğiyle tanışınca da o lezzetin yeri değişmedi Kıyma ilavesiyle o lezzeti sizinle paylaşıyorum
Önce mayalı hamuru hazırlıyoruz 1 su bardağından bir parmak az ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kuru mayayı katıp karıştırıyoruz ve aktif hale gelmesi için 510 dk bekliyoruz *Un, şeker ve tuzu yoğuracağımız kaba alıp karıştırıyoruz Maya, süt ve yağımızı da ekleyip harmanlıyoruz Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un miktarını ayarlayıp, yoğuruyoruz Hamurumuzun bulunduğu kabı sofra bezi ile sarıp, ılık bir yere koyup hamurumuzun büyüklüğü iki katına ulaşana kadar (yaklaşık 30 dk) bekliyoruz
Hamurumuz mayalanırken patatesli kıymalı harcımızı hazırlıyoruz Patates ve soğanı rendeleyip, diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Miktarlarını kendi damak zevkinize göre ayarlayın Ben 2 çay kaşığı tuz, ve 1’er çay kaşığı diğer baharatlardan ekledim*Maydanoz evde olmadığı için ekleyemedim
Mayalanan hamurumuzu dikdörtgen borcamın içine elimizle yayıyoruz Eşit olması için elimizi yumruk yapıp bastırarak dağıtıyoruz
Üzerine patatesli kıymalı harcı eşit şekilde yayıyoruz
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 – 45 dakika pişirip, 5 dakika sonra büyük dilimler olacak şekilde kesin
Bu tarifle hamuru biraz kalın malzemesi bol bir pizza oluyor İnce hamur olsun istiyorsanız Bu miktarda ki hamurla ve harçla 2 tepsi pizza elde edebilirsiniz Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım
Afiyet olsun