iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kıymalı Tandır Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru:
*1 5 çay bardağı ılık süt
*3 çorba kaşığı sıvı yağı
*yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık su
*7 5 çay bardağı un
Arası için:
*150 gram tereyağı
*100 gram margarin
*2 çorba kaşığı tahin
İçi için:
*150 gram kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*5 adet orta boy haşlanmış patates
Üzeri için:
*1 çorba kaşığı sıvı yağı
*1 tatlı kaşığı pekmez
*1 adet yumurta
*Susam
Patatesli Kıymalı Tandır Böreği Tarifi Yapılışı Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur Yağ ve soğan eklenip güzelce kavrulur Baharat tuz ve haşlanıp rendelenen patates eklenir ve ocaktan alınır
Diğer tarafta hamurun un hariç bütün malzemeleri katılır Un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur ve üzeri kapalı şekilde 20 dakika dinlendirilir
Yağ eritilir Tahin eklenip kenarda soğutulur
Hazır olan hamur iki eşit parçaya bölünüp açılır üzerine yağ sürülüp yağın donması beklenir Açılan hamur ortadan ikiye bölünerek yuvarlanıp rulo yapılır ve kendi etrafında kıvrılır 4 adet gül şekli verilen hamur buzdolabında 20 dakika bekletilir
Bekleyen hamur açılır ve kağıt serili tepsiye konup üzerine patatesli kıyma konur Kıymanın üzeri diğer açılan hamur ile kapatılıp, yumurta karışımı sürülüp ,önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, yaklaşık 25 dakika pişirilir Pişen böreğin üzerine nemli bez örtülüp 5 dakika bekletilir Aynı işlem diğer 2 hamur ile de yapılır Yani iki tepsi börek elde edilir Afiyet olsun
*1 5 çay bardağı ılık süt
*3 çorba kaşığı sıvı yağı
*yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık su
*7 5 çay bardağı un
Arası için:
*150 gram tereyağı
*100 gram margarin
*2 çorba kaşığı tahin
İçi için:
*150 gram kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*5 adet orta boy haşlanmış patates
Üzeri için:
*1 çorba kaşığı sıvı yağı
*1 tatlı kaşığı pekmez
*1 adet yumurta
*Susam
Patatesli Kıymalı Tandır Böreği Tarifi Yapılışı Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur Yağ ve soğan eklenip güzelce kavrulur Baharat tuz ve haşlanıp rendelenen patates eklenir ve ocaktan alınır
Diğer tarafta hamurun un hariç bütün malzemeleri katılır Un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur ve üzeri kapalı şekilde 20 dakika dinlendirilir
Yağ eritilir Tahin eklenip kenarda soğutulur
Hazır olan hamur iki eşit parçaya bölünüp açılır üzerine yağ sürülüp yağın donması beklenir Açılan hamur ortadan ikiye bölünerek yuvarlanıp rulo yapılır ve kendi etrafında kıvrılır 4 adet gül şekli verilen hamur buzdolabında 20 dakika bekletilir
Bekleyen hamur açılır ve kağıt serili tepsiye konup üzerine patatesli kıyma konur Kıymanın üzeri diğer açılan hamur ile kapatılıp, yumurta karışımı sürülüp ,önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, yaklaşık 25 dakika pişirilir Pişen böreğin üzerine nemli bez örtülüp 5 dakika bekletilir Aynı işlem diğer 2 hamur ile de yapılır Yani iki tepsi börek elde edilir Afiyet olsun