iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Köfte Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy patates
*2 5 su bardağı ince bulgur
*1 5 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet domates
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dere otu
*34 dal taze soğan
*5 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı nar eksis
*1 adet limon
*1 çay bardağı zeytin yağı
*Kimyon, karabiber, nane,sumak, kekik, isot acı, pul biber istediğiniz baharatlar
Patatesli Köfte Yapımı Tarifi Yapılışı Patateslere biraz tuz ekleyip iyice haşlanır Bulgur kısır yapar gibi ıslatılıp dinlendirilir Daha sonra haşlanan patatesler iyice ezilir üzerine bulguru ekleyip baharatlarını dereotu maydanoz ilave edilir Kuru soğan incecik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra içine domates doğranıp hafifçe sotelenip bulgura eklenir 1 çay bardağına yakin zeytin yağı 1 limonun suyu nar ekşisi de eklenip iyice yoğurulup sekil verilir Acı daha az acı sevenler içindeki baharat miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz Önemli olan patates ile bulgurun birbirini tutması Diğer malzemeleri isteğinize göre ayarlayabilirsiniz Özellikle yağı yavaş yavaş ilave edilmeli patatase göre cıvık yada kuru olabilir
*3 adet orta boy patates
*2 5 su bardağı ince bulgur
*1 5 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet domates
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dere otu
*34 dal taze soğan
*5 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı nar eksis
*1 adet limon
*1 çay bardağı zeytin yağı
*Kimyon, karabiber, nane,sumak, kekik, isot acı, pul biber istediğiniz baharatlar
Patatesli Köfte Yapımı Tarifi Yapılışı Patateslere biraz tuz ekleyip iyice haşlanır Bulgur kısır yapar gibi ıslatılıp dinlendirilir Daha sonra haşlanan patatesler iyice ezilir üzerine bulguru ekleyip baharatlarını dereotu maydanoz ilave edilir Kuru soğan incecik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra içine domates doğranıp hafifçe sotelenip bulgura eklenir 1 çay bardağına yakin zeytin yağı 1 limonun suyu nar ekşisi de eklenip iyice yoğurulup sekil verilir Acı daha az acı sevenler içindeki baharat miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz Önemli olan patates ile bulgurun birbirini tutması Diğer malzemeleri isteğinize göre ayarlayabilirsiniz Özellikle yağı yavaş yavaş ilave edilmeli patatase göre cıvık yada kuru olabilir