iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*2 su bardağı su
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı yoğurt ve ya süt
*2 çay kaşığı tuz (isteğe göre)
*Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
*2 tane orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 orta boy patates (rendelenmiş)
*1 çay kaşığı tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
*1 kase sıvı yağ (içine sürmek için)
Üzeri İçin;
*1 yumurta
*Susam ve ya çörek otu
Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı • İlk olarak hamuru için yoğurma kabına su ve maya konularak maya eritilir
• Üzerine yoğurt ve ya süt ilave edilerek karıştırılır (Yoğurt hamuru kıtır yapar süt ise yumuşak yapar)
• Tuz ilave edilerek karıştırılır
• Karışıma yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir
• İç harcı için rendelenmiş ve ya doğranmış soğan, sıvı yağ ve patates tencereye alınıp orta ateşte bir kaç dakika kavrulur
• Ardından tuz, karabiber, kırmızı biber eklenerek karıştırılır ve kavrulduktan sonra iç harcı soğumaya bırakılır
• Daha sonra hamur portakal büyüklüğünde bezelere bölünür ve *MAYALANDIRMADAN* hamur ince ve yuvarlak biçimde açılır
• Kaşık yardımı ile kasedeki yağdan 23 kaşık gezdirilir İçine hazırladığımız soğumuş harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır
• Sardığımız rulo, yağlı kağıt serilmiş ve ya yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak sarılır
• Son olarak 180° fırında 4045 dk pişirilir
*2 su bardağı su
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı yoğurt ve ya süt
*2 çay kaşığı tuz (isteğe göre)
*Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
*2 tane orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 orta boy patates (rendelenmiş)
*1 çay kaşığı tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
*1 kase sıvı yağ (içine sürmek için)
Üzeri İçin;
*1 yumurta
*Susam ve ya çörek otu
Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı • İlk olarak hamuru için yoğurma kabına su ve maya konularak maya eritilir
• Üzerine yoğurt ve ya süt ilave edilerek karıştırılır (Yoğurt hamuru kıtır yapar süt ise yumuşak yapar)
• Tuz ilave edilerek karıştırılır
• Karışıma yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir
• İç harcı için rendelenmiş ve ya doğranmış soğan, sıvı yağ ve patates tencereye alınıp orta ateşte bir kaç dakika kavrulur
• Ardından tuz, karabiber, kırmızı biber eklenerek karıştırılır ve kavrulduktan sonra iç harcı soğumaya bırakılır
• Daha sonra hamur portakal büyüklüğünde bezelere bölünür ve *MAYALANDIRMADAN* hamur ince ve yuvarlak biçimde açılır
• Kaşık yardımı ile kasedeki yağdan 23 kaşık gezdirilir İçine hazırladığımız soğumuş harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır
• Sardığımız rulo, yağlı kağıt serilmiş ve ya yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak sarılır
• Son olarak 180° fırında 4045 dk pişirilir