iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için Malzemeler;
*5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1+14 su bardağı su
*Arası için 100 gr tereyağ
İçi için;
*Kuru soğan
*4 orta boy patates
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon, kırmızı biber
Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tavaya sıvı yağ koyun yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun Ardından Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip kavurun Haşlanmış patateslere ilave edin karıştırın
Hamuru için;
Derin bir kaba unu alın Ortasını havuz şeklinde açın Sirke, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ilave edin kıvam alana kadar iyice yoğurun 30 dakika dinlendirin Dinlendirdiğiniz hamuru ortadan ikiye bölün Böldüğünüz parçalardan sekiz eş parça, toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bezeler elde edin Bezeleri dörtlü gruplara ayırın ve Dörtlü gruptaki her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın Açtığınız her hamurun üzerine yağ sürün, en üst katı yağlamayın 4 adet bezeyi üst üste yerleştirip dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın Her beze grubunu bu şekilde hazırlayın Açtığınız hamurun uzun olan kısmına iç harcı yayın ve ortasına kadar rulo olacak şekilde sarın Geldiğiniz yer yani Ortasından kesin ve tepsinize dizin Kestiğiniz hamurun uç kısmından iç harcı yayın ve ilk koyduğunuz gibi yerleştirin Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın hamurların üzerine de yağ sürün 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin Sıcak servis edin
*5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1+14 su bardağı su
*Arası için 100 gr tereyağ
İçi için;
*Kuru soğan
*4 orta boy patates
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon, kırmızı biber
Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tavaya sıvı yağ koyun yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun Ardından Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip kavurun Haşlanmış patateslere ilave edin karıştırın
Hamuru için;
Derin bir kaba unu alın Ortasını havuz şeklinde açın Sirke, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ilave edin kıvam alana kadar iyice yoğurun 30 dakika dinlendirin Dinlendirdiğiniz hamuru ortadan ikiye bölün Böldüğünüz parçalardan sekiz eş parça, toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bezeler elde edin Bezeleri dörtlü gruplara ayırın ve Dörtlü gruptaki her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın Açtığınız her hamurun üzerine yağ sürün, en üst katı yağlamayın 4 adet bezeyi üst üste yerleştirip dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın Her beze grubunu bu şekilde hazırlayın Açtığınız hamurun uzun olan kısmına iç harcı yayın ve ortasına kadar rulo olacak şekilde sarın Geldiğiniz yer yani Ortasından kesin ve tepsinize dizin Kestiğiniz hamurun uç kısmından iç harcı yayın ve ilk koyduğunuz gibi yerleştirin Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın hamurların üzerine de yağ sürün 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin Sıcak servis edin