iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
6 bardak kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
Tereyağı ve zeytin yağı
İÇ HARCI İÇİN
34 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
12 yemek kaşığı salça
tuz
Tarif
Hamur malzemelerini derin bir kapta birleştirin, un hariç
Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalanması için bekletin ılık bir ortamda
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün
Her iki parçayı da oklava ile açabildiğiniz büyüklükte açın
Arasına zeytin yağı ve tereyağı karışımından bolca sürün
Her dört köşesi de ortada birleşecek şekilde katlayın, zarf şeklini verin
İkinci parçayı da aynı şekilde hazırlayın
İlk açtığınız hamuru merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde tekrar açın
Yağlanmış fırın tepsisine açtığınız hamuru serin
Üzerine iç malzemesinden koyun; soğanı tavada biraz yağ ile kavurun üzerine salçayı ekleyin ve soteleyin
Ardından haşlanmış ve küçük küçük doğranmış patatesleri tavaya ekleyin
Kavurun 23 dakika kadar patatesleri, tuzunu ekleyin ve ocaktan indirin
İkinci parçayı da aynı şekilde açarak üzerine serin
Böreğin üzerine yumurta ve yoğurt karışımından sürün ve dilimleyin
Tepside hamurun mayasının gelmesi için biraz daha bekletin
Fırına sürün ve üzeri kızarana dek pişirin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
6 bardak kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
Tereyağı ve zeytin yağı
İÇ HARCI İÇİN
34 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
12 yemek kaşığı salça
tuz
Tarif
Hamur malzemelerini derin bir kapta birleştirin, un hariç
Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalanması için bekletin ılık bir ortamda
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün
Her iki parçayı da oklava ile açabildiğiniz büyüklükte açın
Arasına zeytin yağı ve tereyağı karışımından bolca sürün
Her dört köşesi de ortada birleşecek şekilde katlayın, zarf şeklini verin
İkinci parçayı da aynı şekilde hazırlayın
İlk açtığınız hamuru merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde tekrar açın
Yağlanmış fırın tepsisine açtığınız hamuru serin
Üzerine iç malzemesinden koyun; soğanı tavada biraz yağ ile kavurun üzerine salçayı ekleyin ve soteleyin
Ardından haşlanmış ve küçük küçük doğranmış patatesleri tavaya ekleyin
Kavurun 23 dakika kadar patatesleri, tuzunu ekleyin ve ocaktan indirin
İkinci parçayı da aynı şekilde açarak üzerine serin
Böreğin üzerine yumurta ve yoğurt karışımından sürün ve dilimleyin
Tepside hamurun mayasının gelmesi için biraz daha bekletin
Fırına sürün ve üzeri kızarana dek pişirin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.