iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Nefis Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 adet yumurta (beyazı hamura katılacak sarısı üzerine sürülecek)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*Aldığı kadar un
iç harcı için;
*5 adet haşlanmış patates
*Maydanoz
*Tuz
*Dilediğiniz baharat
Hamuru açmak için;
*Nişasta
Hamurun aralarına sürmek için
*Eritilmiş margarin
Patatesli Nefis Poğaça Tarifi Yapılışı Haşlanmış patatesler soğuyunca rendelenir İçine isteğe göre maydanoz tuz ve baharat katılarak iç harç hazırlanır
Öncelikle su ile süt ılık olacak kadar ısıtılır Daha sonra yoğurma kabına alınan su ve sütün İçine maya eklenerek el ile eritilir Yağ ve yumurtanın beyazı konularak bütün sıvılar karıştırılır Ardından un eklenip üzerine tuz ve şeker serpilir Un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Hamur bekletilmeden 18 eşit parçaya ayrılarak bezeler yapılır Her bir beze nişasta ile yemek tabağı büyüklügünde açılır 6 tane açılmış beze aralarına eritilmiş margarin sürülerek üst üste konulur Ardından nişasta ile büyütülür Açılmış büyük hamur 8 eşit parçaya bölünerek baş kısımlarına iç harç konur ve sigara böreği gibi sarılır Tepsiye dizilen poğaçalar tepside mayalanması için 30 dk bekletilir ve ardından üzerine yumurta sarısı sürüerek 180 derece fırında pişirilir Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 adet yumurta (beyazı hamura katılacak sarısı üzerine sürülecek)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*Aldığı kadar un
iç harcı için;
*5 adet haşlanmış patates
*Maydanoz
*Tuz
*Dilediğiniz baharat
Hamuru açmak için;
*Nişasta
Hamurun aralarına sürmek için
*Eritilmiş margarin
Patatesli Nefis Poğaça Tarifi Yapılışı Haşlanmış patatesler soğuyunca rendelenir İçine isteğe göre maydanoz tuz ve baharat katılarak iç harç hazırlanır
Öncelikle su ile süt ılık olacak kadar ısıtılır Daha sonra yoğurma kabına alınan su ve sütün İçine maya eklenerek el ile eritilir Yağ ve yumurtanın beyazı konularak bütün sıvılar karıştırılır Ardından un eklenip üzerine tuz ve şeker serpilir Un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Hamur bekletilmeden 18 eşit parçaya ayrılarak bezeler yapılır Her bir beze nişasta ile yemek tabağı büyüklügünde açılır 6 tane açılmış beze aralarına eritilmiş margarin sürülerek üst üste konulur Ardından nişasta ile büyütülür Açılmış büyük hamur 8 eşit parçaya bölünerek baş kısımlarına iç harç konur ve sigara böreği gibi sarılır Tepsiye dizilen poğaçalar tepside mayalanması için 30 dk bekletilir ve ardından üzerine yumurta sarısı sürüerek 180 derece fırında pişirilir Afiyet olsun