iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
6 adet çok minik küpler halinde kesilmiş küçük patates
3 adet tatlı yeşil biber (ince doğranmış)
12 su bardağı 15 dakika sıcak suda bekletilip fazla suyu sıkılmış ve minik dilimlenmiş kurutulmuş domates
100 gram ufalanmış beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
12 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş siyah zeytin
56 adet küçük doğranmış salam
12 demet ince kıyılmış taze soğan
12 demet ince kıyılmış dereotu
12 demet ince kıyılmış maydonoz
6 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlayıp ayrı kaplara koyun
Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırın ve patatesleri güzelce kızartın
Patatesler kızardığında yeşil biber ve taze soğanları ekleyerek biraz kavurun
Yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını başka bir kaba alın
Salam, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, dereotu, maydonoz, kurutulmuş domates, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi yumurta sarılarıyla güzelce karıştırın
Gayet yoğun malzemeli bir karışımınız olacak
Yumurta beyazlarına bir paket kabartma tozu ekleyerek köpük köpük olana kadar tel çırpıcı ile çırpın
(Yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırmamızın sebebi, yumurta beyazlarının köpük halinde çırpıldığında omleti çok güzel kabartması)
Yumurta beyazı ve kabartma tozu karışımını köpükleri söndürmeden diğer yumurtalı karışıma ekleyerek çok fazla olmamak şartıyla karıştırın
Tavadaki patates, yeşil soğan ve biberlerin üzerine yumurtalı karışımı dökerek patateslerle hafifçe karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte yumurtalar katılaşana kadar pişirin
Daha sonra büyükçe bir tabağı tavanın üzerine kapatıp omleti ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin
Omletin yanmamasına ve fazla kararmamasına dikkat edin, ateşi çok yükseltmeyin
Yeterince piştiğinde tekrar tabağı kapatarak omleti ters çevirip tavadan alın ve servis tabağına aktarın
Afiyet olsun…
6 adet çok minik küpler halinde kesilmiş küçük patates
3 adet tatlı yeşil biber (ince doğranmış)
12 su bardağı 15 dakika sıcak suda bekletilip fazla suyu sıkılmış ve minik dilimlenmiş kurutulmuş domates
100 gram ufalanmış beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
12 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş siyah zeytin
56 adet küçük doğranmış salam
12 demet ince kıyılmış taze soğan
12 demet ince kıyılmış dereotu
12 demet ince kıyılmış maydonoz
6 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlayıp ayrı kaplara koyun
Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırın ve patatesleri güzelce kızartın
Patatesler kızardığında yeşil biber ve taze soğanları ekleyerek biraz kavurun
Yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını başka bir kaba alın
Salam, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, dereotu, maydonoz, kurutulmuş domates, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi yumurta sarılarıyla güzelce karıştırın
Gayet yoğun malzemeli bir karışımınız olacak
Yumurta beyazlarına bir paket kabartma tozu ekleyerek köpük köpük olana kadar tel çırpıcı ile çırpın
(Yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırmamızın sebebi, yumurta beyazlarının köpük halinde çırpıldığında omleti çok güzel kabartması)
Yumurta beyazı ve kabartma tozu karışımını köpükleri söndürmeden diğer yumurtalı karışıma ekleyerek çok fazla olmamak şartıyla karıştırın
Tavadaki patates, yeşil soğan ve biberlerin üzerine yumurtalı karışımı dökerek patateslerle hafifçe karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte yumurtalar katılaşana kadar pişirin
Daha sonra büyükçe bir tabağı tavanın üzerine kapatıp omleti ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin
Omletin yanmamasına ve fazla kararmamasına dikkat edin, ateşi çok yükseltmeyin
Yeterince piştiğinde tekrar tabağı kapatarak omleti ters çevirip tavadan alın ve servis tabağına aktarın
Afiyet olsun…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.