iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Panlıcanlı Fırın Yemeğim Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet patates
*4 adet patlıcan
*400 gram kuşbaşı
*2 adet soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pulbiber
*Sıvı yağ( su bardağından bir parmak az)
Üzeri için :
*1 adet domates
*2 adet biber
*4 yada 5 su bardağı su( yemeği pişireceğiniz borcamın boyuna kadar su )
Patatesli Panlıcanlı Fırın Yemeğim Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşını tencereye koyup iki yemek kaşığı sıvı yağla mühürleyip pişiriyoruz Sonra patlıcanları soyup küp küp doğruyoruz Yıkayıp kızgın yağda kızartıyoruz Ve yemeği pişireceğimiz borcama alıyoruz Sonra patateslere geçelim Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz Kızartıyoruz Ve patlıcanların üzerine patatesleri seriyoruz düzeltiyoruz üstünü Sonra sosuna geçelim soğanları soyup uzun uzun ince ince doğrayalım tavaya alalım sıvı yağı, önceden pişirdiğimiz kuşbasını tavaya ilave edip soğanlar pişene dek karıştıralım Sonra salça tuz isteğe göre baharatları ilave edip ocaktan alalım Ve borcamın en üstüne bu yaptığımız salçalı karışımı her yerine yayalım Ocağa su koyalım kaynatalım ve yemeğin üzerine bu suyu yavaş yavaş dökelim üzerine domatesleri yuvarlak kesip aralıklarla borcama dizelim Sonra biberleride ince ince kesip yine borcama dizelim Fırına verelim üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsuunn
*3 adet patates
*4 adet patlıcan
*400 gram kuşbaşı
*2 adet soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pulbiber
*Sıvı yağ( su bardağından bir parmak az)
Üzeri için :
*1 adet domates
*2 adet biber
*4 yada 5 su bardağı su( yemeği pişireceğiniz borcamın boyuna kadar su )
Patatesli Panlıcanlı Fırın Yemeğim Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşını tencereye koyup iki yemek kaşığı sıvı yağla mühürleyip pişiriyoruz Sonra patlıcanları soyup küp küp doğruyoruz Yıkayıp kızgın yağda kızartıyoruz Ve yemeği pişireceğimiz borcama alıyoruz Sonra patateslere geçelim Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz Kızartıyoruz Ve patlıcanların üzerine patatesleri seriyoruz düzeltiyoruz üstünü Sonra sosuna geçelim soğanları soyup uzun uzun ince ince doğrayalım tavaya alalım sıvı yağı, önceden pişirdiğimiz kuşbasını tavaya ilave edip soğanlar pişene dek karıştıralım Sonra salça tuz isteğe göre baharatları ilave edip ocaktan alalım Ve borcamın en üstüne bu yaptığımız salçalı karışımı her yerine yayalım Ocağa su koyalım kaynatalım ve yemeğin üzerine bu suyu yavaş yavaş dökelim üzerine domatesleri yuvarlak kesip aralıklarla borcama dizelim Sonra biberleride ince ince kesip yine borcama dizelim Fırına verelim üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsuunn