iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Patlıcanlı Mussakka Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane patlıcan
*4 tane orta boy patates
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo kıyma
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*23 domates veya
*1 kutu konserve domates
*2 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Pul biber, nane, tuz ve 1 tutam maydanoz
*2 su bardağı ılık su
Patatesli Patlıcanlı Mussakka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları aralıklı soyup dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim, patatesleri soyup ve dilimleyip kızgın yağda kızartalım, patlıcanlar da bu yağda kızartıp bir tepsiye ilk patatesleri koyalım ve kızaran patlıcanları patateslerin üzerine koyalım, kalan yağda kıymayı hafif kavurup içine doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip beraber kavuralım, daha sonra kıymaya domatesleri (ben konserve kullanıyorum) katıp 2 dakika daha pişirelim, daha sonra baharatları ve tuzunu ekleyip 1 dakika daha pişirip doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım, 2 yemek kaşığı salçayı ılık 2 bardak su ile eritelim ve kıymayı patlıcanların üzerine yayalım, suda erittiğimiz salça suyunu da bunun üzerine döküp varsa folyo kağıdı ile tepsinin üzerini örtelim ve 180 derece fırında 30 dakikaya yakın pişirelim ve daha sonra folyo kağıdı üzerinden alıp 510 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirelim, folyo kağıdı yoksa başka bir tepsi ile üzerini örtün (benim folyo kağıdım kalmadığında ben öyle yapıyorum
*3 tane patlıcan
*4 tane orta boy patates
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo kıyma
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*23 domates veya
*1 kutu konserve domates
*2 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Pul biber, nane, tuz ve 1 tutam maydanoz
*2 su bardağı ılık su
Patatesli Patlıcanlı Mussakka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları aralıklı soyup dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim, patatesleri soyup ve dilimleyip kızgın yağda kızartalım, patlıcanlar da bu yağda kızartıp bir tepsiye ilk patatesleri koyalım ve kızaran patlıcanları patateslerin üzerine koyalım, kalan yağda kıymayı hafif kavurup içine doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip beraber kavuralım, daha sonra kıymaya domatesleri (ben konserve kullanıyorum) katıp 2 dakika daha pişirelim, daha sonra baharatları ve tuzunu ekleyip 1 dakika daha pişirip doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım, 2 yemek kaşığı salçayı ılık 2 bardak su ile eritelim ve kıymayı patlıcanların üzerine yayalım, suda erittiğimiz salça suyunu da bunun üzerine döküp varsa folyo kağıdı ile tepsinin üzerini örtelim ve 180 derece fırında 30 dakikaya yakın pişirelim ve daha sonra folyo kağıdı üzerinden alıp 510 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirelim, folyo kağıdı yoksa başka bir tepsi ile üzerini örtün (benim folyo kağıdım kalmadığında ben öyle yapıyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.