iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Peynirli Börek (Resimli Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler İç malzeme için;
*3 patates( haşlanmış ve rendelenmiş)
*1 paket rende mozarella (isterseniz kaşar)
*Beyaz peynir
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*4 yufka
Sos için;
*1 bardak yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 kaşık sirke
Sonradan üzerine serpmek için,
*Nişasta
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Patatesli Peynirli Börek (Resimli Anlatım) Tarifi Yapılışı Tüm iç malzemelerimizi karıştıralım
Bir yufkayı serip üzerine sos malzelerimizi karıştırıp her yerine gelecek şekilde sürelim Üzerine elekle nişasta serpiştirelim
Bir kat yufka daha serip yine sos malzemelerimizden sürüp iç harcımızdan tüm yufka üstüne serpiştirerek dağıtalım Yufkaların iki yanından 3 parmak genişliğinde katlayıp yuvarlayalım ve ister düz ister üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştirelim Üzerine yumurta sarısı ve susam döküp 180 derece alt üst fırına verelim Üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
*3 patates( haşlanmış ve rendelenmiş)
*1 paket rende mozarella (isterseniz kaşar)
*Beyaz peynir
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*4 yufka
Sos için;
*1 bardak yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 kaşık sirke
Sonradan üzerine serpmek için,
*Nişasta
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Patatesli Peynirli Börek (Resimli Anlatım) Tarifi Yapılışı Tüm iç malzemelerimizi karıştıralım
Bir yufkayı serip üzerine sos malzelerimizi karıştırıp her yerine gelecek şekilde sürelim Üzerine elekle nişasta serpiştirelim
Bir kat yufka daha serip yine sos malzemelerimizden sürüp iç harcımızdan tüm yufka üstüne serpiştirerek dağıtalım Yufkaların iki yanından 3 parmak genişliğinde katlayıp yuvarlayalım ve ister düz ister üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştirelim Üzerine yumurta sarısı ve susam döküp 180 derece alt üst fırına verelim Üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun