Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Peynirli Gül Böreği

Patatesli Peynirli Gül Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patatesli Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 yufka

İç harcı için:

*2 patates
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Kimyon
*Kekik
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Peynir
*Maydanoz

Sosu için:

*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı tereyağı?
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı maden suyu

Patatesli Peynirli Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Böreği yapmaya öncelikle iç harçları hazırlayarak başlayalım Bir tavaya soğanı doğrayalım Bir süre soğanı kavurduktan sonra salçayı ekleyelim Daha sonra haşlayıp soyduğumuz patatesleri tavaya alalım Ezerek patatesleri tavada bir süre karıştıralım Baharatları ve tuzu da ekleyip dinlenmeye bırakalım Peynirli harç için bir kaba peyniri alalım İnce ince kıydığımız maydanozu ilave edelim Sosu için de bir kaba sütü maden suyunu ve yağı alalım 1 şişe maden suyu kullanmak isterseniz börek sayınızı ona göre ayarlayabilirsiniz Daha sonra yumurtayı da üstüne kırıp çırpalım Yufkayı serip 4 parçaya bölelim Her bir parçaya hazırladığımız sostan sürelim Peynirli ve patatesli harçtan alarak yufkanın uzun kenarına koyalım Fotoğrafta olduğu gibi uzunca saralım Gül şeklini de verdikten sonra kalan sostan üstüne sürelim İsteğe göre susam ve çörekotu da ekleyerek fırına verelim 190200 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirelim Piştikten sonra servise hazır Ben bu ölçülerde 12 adet börek elde ettim Bu tarifi sadece patatesli veya peynirli de yapabilirsiniz Benim favorim patatesli

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt