Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli, Peynirli Krep Böreği

Patatesli, Peynirli Krep Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli, Peynirli Krep Böreği Tarifi İçin Malzemeler Krep için;


*4 su bardağı süt
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
*Tuz

İç Harcı için;


*3 adet haşlanmış patates
*1 su bardağı beyaz peynir
*1 su bardağı kaşar peynir
*Tuz
*Baharat

Pişirmek için;


*Sıvıyağ

Patatesli, Peynirli Krep Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle harcı hazırlayalım Haşlanan patatesler rendelenir Az sıvı yağ eklenerek 5 dakika kadar patatesler kavrulur Soğuyunca içine peynirler, tuz ve baharat eklenerek karıştırılır
Krep için;
Bir kabın içine süt alınır Yumurta ve tuz eklenip çırpıcı ile çırpıyoruz Ununu azar azar ekleyerek kek hamurundan cıvık olacak şekilde hamur hazırlanır
Bir tava içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökülür Kepçe ile hamurdan dökülerek kaşık yardımı ile hamur düzeltilir ve önlü arkalı olacak şekilde pişirilir
Bütün krepler pişirildikten sonra malzemeden eşit miktarda kreplerin arasına harçtan konularak ağızları kapatılır ve önlü arkalı olacak şekilde pişirilir
NOT: İkinci kez pişirmek istemeyen krebi ilk pişirmede harçlı pişirebilir
– İkinci kez tost makinasında ya da mikro dalga fırında pişirilebilir
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt