iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Peynirli Külahlar Tarifi
Patatesli Peynirli Külahlar Nasıl Yapılır
Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
56 dal maydanoz
34 dal dereotu
3 haslanmış patates
1 paket krem peynir
3 corba kasıgı süt
tuzlu, karabiber
12 adet siyah zeytin
Yapılışı:
Milföyleri buzdolabından çıkarın, biraz yumuşayınca bir parmak kalınlığında şeritler halinde emin Milföy şeritlerini elinizde hafif çektirip, külahların üzerine direk kısmından başlayarak, hafif defalarca binecek şekilde sarın Yağlı kâğıt koyduğunuz tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede üzeri pembeleşene dek pişirin Soğuduktan daha sonra kalıplarını çıkarıp külahların içlerine peynirli karışımdan kaşıkla koyun En üste çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin yerleştirin Derin bir kâseye dik olarak koyun
Peynirli karışım: haşlanmış patatesleri rendeleyip ezdirin üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip tamamen karıştırın
Külah yapımı:
Beyaz ince karton veya takvim yapraklarından külah yapın, açılmaması için bant ile yapıştın, üzerlerine yağlı kâğıtla baştan külah yapın daha alçak uçunu elinizde yuvarlayın üstteki kısmını da külahın içine kıvırın *
Patatesli Peynirli Külahlar Nasıl Yapılır
Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
56 dal maydanoz
34 dal dereotu
3 haslanmış patates
1 paket krem peynir
3 corba kasıgı süt
tuzlu, karabiber
12 adet siyah zeytin
Yapılışı:
Milföyleri buzdolabından çıkarın, biraz yumuşayınca bir parmak kalınlığında şeritler halinde emin Milföy şeritlerini elinizde hafif çektirip, külahların üzerine direk kısmından başlayarak, hafif defalarca binecek şekilde sarın Yağlı kâğıt koyduğunuz tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede üzeri pembeleşene dek pişirin Soğuduktan daha sonra kalıplarını çıkarıp külahların içlerine peynirli karışımdan kaşıkla koyun En üste çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin yerleştirin Derin bir kâseye dik olarak koyun
Peynirli karışım: haşlanmış patatesleri rendeleyip ezdirin üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip tamamen karıştırın
Külah yapımı:
Beyaz ince karton veya takvim yapraklarından külah yapın, açılmaması için bant ile yapıştın, üzerlerine yağlı kâğıtla baştan külah yapın daha alçak uçunu elinizde yuvarlayın üstteki kısmını da külahın içine kıvırın *