iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet günlük yufka
Sosu için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 yumurta
*Tuz
İç harcı için;
*4 adet rendelenmiş patates
*1 adet ince kıyılmış soğan
*1 kase lor ve kaşar karışımı
*Tuz
*Karabiber
*Kİmyon
*Maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Peynirli Rulo Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle patateslerimizi soyup, rendeliyoruz Soğanlarımızı ince kıyıp, büyük tavaya koyup,sıvı yağı da ekleyip kavuruyoruz Patatesimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Altını kapatıp, peynir karışımını, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz
Sos malzemelerimizi bır kaba alıp çırpıyoruz İlk yufkamızı tezgaha serip, sosumuzdan bolca sürüyoruz İkinci katıda serip yine sostan sürüyoruz, üçüncü katıda koyup üzerine patetesli harcımızı döküp hertarafına yayıyoruz ve kenarlarını katlayıp rulo yapıyoruz 30 dakika dolapta dinlendiriyoruz, çıkarıp bir parmak kalınlığında dilip fırın tepsisine diziyoruz Kalan sosu da üzerine gezdiriyoruz Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz İster sıcakken ister soğukken servise hazırlıyoruz, afiyet olsun
Not: Benim yufkalarım küçüktü,20 adet çıktı Daha büyük yufka kullanırsanız daha çok çıkar sayı olarak
*3 adet günlük yufka
Sosu için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 yumurta
*Tuz
İç harcı için;
*4 adet rendelenmiş patates
*1 adet ince kıyılmış soğan
*1 kase lor ve kaşar karışımı
*Tuz
*Karabiber
*Kİmyon
*Maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Peynirli Rulo Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle patateslerimizi soyup, rendeliyoruz Soğanlarımızı ince kıyıp, büyük tavaya koyup,sıvı yağı da ekleyip kavuruyoruz Patatesimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Altını kapatıp, peynir karışımını, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz
Sos malzemelerimizi bır kaba alıp çırpıyoruz İlk yufkamızı tezgaha serip, sosumuzdan bolca sürüyoruz İkinci katıda serip yine sostan sürüyoruz, üçüncü katıda koyup üzerine patetesli harcımızı döküp hertarafına yayıyoruz ve kenarlarını katlayıp rulo yapıyoruz 30 dakika dolapta dinlendiriyoruz, çıkarıp bir parmak kalınlığında dilip fırın tepsisine diziyoruz Kalan sosu da üzerine gezdiriyoruz Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz İster sıcakken ister soğukken servise hazırlıyoruz, afiyet olsun
Not: Benim yufkalarım küçüktü,20 adet çıktı Daha büyük yufka kullanırsanız daha çok çıkar sayı olarak