iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 su barda?ı ılık süt veya su
*1 paket instant maya
*2 adet küp şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç harcı için;
*34 adet patates
*1 büyük so?an
*Yarım yemek kaşığı salça
*Pulbiber
*Tuz
Üzeri için;
*1 adet yumurtanın sarısı
*Susam
Patatesli Pide Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle, bir kaba aldığımız unun ortası açılır
*Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenerek köpürene kadar beklenir
*Una tuz ve sıvıyağ eklenir, ardından sütlü maya karışımı ilave edilerek, kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık suyla yoğurulur
*Yoğurulan hamur üzeri kapatılarak 1 saat bekletilir
*İç harcı için küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
*Üzerine salça ve pulbiber eklenir
*Ayrı bir kapta haşlanmış ve rendelenmiş patateslerin üzerine salçalı soğan karışımı ilave edilir
*En son tuzu da ayarlanarak iç harcı soğumaya bırakılır
*1 saat dinlenen hamurdan avcunuzu dolduracak büyüklükte parçalar koparılarak uzunlamasına açılır
*Açılan hamurun ortasına, hazırlanan karışımdan, hamurun en uç kısımlarında da harç olacak şekilde konulur
*Sağ ve sol kanatları birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatılır
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
*Üzerine yumurta sarısı ve susam sürülerek 180 derece fırında kontrollü olarak, yaklaşık yarım saat pişirilir Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 su barda?ı ılık süt veya su
*1 paket instant maya
*2 adet küp şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç harcı için;
*34 adet patates
*1 büyük so?an
*Yarım yemek kaşığı salça
*Pulbiber
*Tuz
Üzeri için;
*1 adet yumurtanın sarısı
*Susam
Patatesli Pide Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle, bir kaba aldığımız unun ortası açılır
*Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenerek köpürene kadar beklenir
*Una tuz ve sıvıyağ eklenir, ardından sütlü maya karışımı ilave edilerek, kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık suyla yoğurulur
*Yoğurulan hamur üzeri kapatılarak 1 saat bekletilir
*İç harcı için küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
*Üzerine salça ve pulbiber eklenir
*Ayrı bir kapta haşlanmış ve rendelenmiş patateslerin üzerine salçalı soğan karışımı ilave edilir
*En son tuzu da ayarlanarak iç harcı soğumaya bırakılır
*1 saat dinlenen hamurdan avcunuzu dolduracak büyüklükte parçalar koparılarak uzunlamasına açılır
*Açılan hamurun ortasına, hazırlanan karışımdan, hamurun en uç kısımlarında da harç olacak şekilde konulur
*Sağ ve sol kanatları birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatılır
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
*Üzerine yumurta sarısı ve susam sürülerek 180 derece fırında kontrollü olarak, yaklaşık yarım saat pişirilir Afiyet olsun