iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Pilav Tarihi Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük soğan
*10 adet küçük patates
*1 su bardağı yasmin pilav
*2 yemek kaşığı zeytin yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tane tarçın
*2 baş kakuli
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı safran
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 tane tavuk bulyon
*Tuz, karabiber
Patatesli Pilav Tarihi Tarifi Yapılışı Öncelikle zeytin yağ ve tereyağını tencerede eritiyoruz Ardından ince kıyılmış soğanları ilave edip karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz, ardından minik patatesleri ekleyip üzerine bütün baharatları ekleyip kavurma işlemini kısık ateşte devam ediyoruz Yarım çay bardağı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz 10 dk buharla patateslerin yumuşamasını bekliyoruz, ardından pilavları üstüne ekleyerek harlı ateşte kavuruyoruz Üzerine 2 bardaktan biraz fazla su ekleyip kısık ateşte demlene demlene pişiriyoruz
Babaannemden öğrendiğim ve küçükken bizi yaptığı doyurucu ve çok lezzetli bir pilav yemeğidir, deneyenlere şimideden afiyet olsun Sevgiler
*1 büyük soğan
*10 adet küçük patates
*1 su bardağı yasmin pilav
*2 yemek kaşığı zeytin yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tane tarçın
*2 baş kakuli
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı safran
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 tane tavuk bulyon
*Tuz, karabiber
Patatesli Pilav Tarihi Tarifi Yapılışı Öncelikle zeytin yağ ve tereyağını tencerede eritiyoruz Ardından ince kıyılmış soğanları ilave edip karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz, ardından minik patatesleri ekleyip üzerine bütün baharatları ekleyip kavurma işlemini kısık ateşte devam ediyoruz Yarım çay bardağı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz 10 dk buharla patateslerin yumuşamasını bekliyoruz, ardından pilavları üstüne ekleyerek harlı ateşte kavuruyoruz Üzerine 2 bardaktan biraz fazla su ekleyip kısık ateşte demlene demlene pişiriyoruz
Babaannemden öğrendiğim ve küçükken bizi yaptığı doyurucu ve çok lezzetli bir pilav yemeğidir, deneyenlere şimideden afiyet olsun Sevgiler