Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Pirzola

Patatesli Pirzola

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
ALZEMELER
12 Kg Küçük Boy Patates
12 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tablet Et Suyu
1 Maydanoz
Pirzolalar İçin:
12 Kg Pirzola
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayarak bir tencereye alalımTencereye sıvı yağı ekleyelimEt suyu tabletini atalımKısık ateşte,patatesleri pişirelimEğer patates su salmazsa,üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim
Patatesi indirmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sallayarak karıştıralım
Pirzolaların hazırlanması:Teflon tavayı ateşe koyalım ve kızdıralımTavada,pirzolaları yağsız olarak arkalı,önlü kızartalımBaşka bir tavada kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış domatesleri ve çekirdek yatağı çıkarılmış biberleri pişirelim Üzerine pirzolaları dizelimTuz,karabiber ve kekiği serpip kısık ateşte on dakika daha pişrelim(Bu arada tabii ki etleri ters yüz etmeyi unutmayın)
Not: Pirzolaların daha lezzetli olması için dilerseniz pişirmeden önce kırmızıbiber, kekik ve karabiber gibi baharatlar serpip bir süre bekletebilirsiniz
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt