Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği

Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 7 su bardağı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
*78 tane haşlanmış patates
*1 kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber ,pul biber, kimyon ,kekik, tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İçi için;
Haşlanmış patatesi rendeliyoruz kuru soğanı sıvı yağla ve salça ile kavuruyoruz patatese katıyoruz, baharatları ve doğranmış maydanozu karıştırıyoruz içimiz hazır
Hazırlanışı;
Una tuzunu atıp suyla çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ,mandalina kadar bezeler yapıp her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyuyoruz Ben altışar tane üst üste koydum sonra tek tek alıp elimizle çekerek açıyoruz, içini serpip yuvarlayıp şeklini veriyoruz ,tepsiye döşüyoruz Yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz ,kızarınca çıkarıp üzerini bezle örtüyoruz ,servise hazırdır (Yapılışını profilimdeki porsiyonluk çarşaf böreği tarifinde görebilirsiniz )

Similar threads

Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 7su bardağı un *1,5 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar su İçi için; *Yarım kilo lor peyniri *1 demet maydanoz *1 tatlı kaşığı pulbiber Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Una tuzunu atıp suyla çok sert olmayan bir hamur elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı ılık su *4 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar un İç Harcı: *Peynirli *Kıymalı *Patatesli *Ispanaklı *Pırasalı Arasına ve üzerine; *Sıvıyağ El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *Yarım kilo civarı un *Tuz *1 çay kaşığından fazla instant maya *Ilık su Ispanaklı harç için; *Ispanak *1 küçük soğan *2 yemek kaşığı salça *Tuz *Sıvıyağ Patatesli harç için; *3 patates haşlanmış *Karabiber *Kimyon Kıymalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Porsiyonluk Muhteşem Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin; *8 su bardağı un *3 su bardağı su (ben patatesli yaptığım için patatesin haşlama suyundan kullandım) *2 tatlı kaşığı tuz *4 yemek kaşığı sıvı yağ İç Harcı İçin; *5 adet büyük patates( Haşlanmış) *3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 su bardağı un *2 5 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *İsteğe bağlı iç malzeme ben ıspanaklı ve peynirli yaptım Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,313Kullanıcılar
shadownSon üye
Üst Alt