iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 7 su bardağı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
*78 tane haşlanmış patates
*1 kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber ,pul biber, kimyon ,kekik, tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İçi için;
Haşlanmış patatesi rendeliyoruz kuru soğanı sıvı yağla ve salça ile kavuruyoruz patatese katıyoruz, baharatları ve doğranmış maydanozu karıştırıyoruz içimiz hazır
Hazırlanışı;
Una tuzunu atıp suyla çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ,mandalina kadar bezeler yapıp her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyuyoruz Ben altışar tane üst üste koydum sonra tek tek alıp elimizle çekerek açıyoruz, içini serpip yuvarlayıp şeklini veriyoruz ,tepsiye döşüyoruz Yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz ,kızarınca çıkarıp üzerini bezle örtüyoruz ,servise hazırdır (Yapılışını profilimdeki porsiyonluk çarşaf böreği tarifinde görebilirsiniz )
*6 7 su bardağı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
*78 tane haşlanmış patates
*1 kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber ,pul biber, kimyon ,kekik, tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İçi için;
Haşlanmış patatesi rendeliyoruz kuru soğanı sıvı yağla ve salça ile kavuruyoruz patatese katıyoruz, baharatları ve doğranmış maydanozu karıştırıyoruz içimiz hazır
Hazırlanışı;
Una tuzunu atıp suyla çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ,mandalina kadar bezeler yapıp her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyuyoruz Ben altışar tane üst üste koydum sonra tek tek alıp elimizle çekerek açıyoruz, içini serpip yuvarlayıp şeklini veriyoruz ,tepsiye döşüyoruz Yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz ,kızarınca çıkarıp üzerini bezle örtüyoruz ,servise hazırdır (Yapılışını profilimdeki porsiyonluk çarşaf böreği tarifinde görebilirsiniz )