Patatesli rulo börek *** patatesli rulo börek yufkalı rulo börek yufkalı patatesli yufka böreği yufka böreği MALZEMELER: 3 adet yufka 7 adet patates 1 çorba kâsesi lor peyniri 1,5 su bardağı süt 1 yumurta 12 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 akarsu kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber üzeri için: 1 kâse yoğurt 1 yumurta bir tutam tuz YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölerek haşlayın ve taneli kalacak şekilde ezin İçine lor peynirini, yumurtayı, sütü, akıcı yağı, tuzu ve baharatları katıp karıştırın Yufkanın birini yayıp hazırladığınız harcın 13 ünü yufkanın üstüne en ince ayrıntısına kadar yayın Üzerine diğer yufkayı kapatıp kalan harcın yarısını yayın Son yufka için de benzer işlemi yapın Üç kat olarak hazırladığınız yufkaları ucundan başlayarak özenli bir şekilde rulo yapın Strech folyo ile sarıp buz dolabında bir gece bekletin Ertesi gün birer parmak genişliğinde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine yatay olarak dizin Üzeri için yoğurt, yumurta ve tuzu çırparak bir sos oluşturun ve böreklerin üzerine paylaştırın Dilerseniz en üstünü pul biber ve nane ile süsleyebilirsiniz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirin SAĞLIK DURUMU OLSUN id