iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*1 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
*67 orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*Sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı, susam
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım
*Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim
*Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
*Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve küp küp doğrayalım
*Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve haşlayalım
*Haşlanan patatesleri süzelim
*Tavaya yağı alalım ve ince kıyılmış soğanı ekleyelim
*Soğan kavrulunca patatesleri ekleyelim ezerek kavuralım
*Baharatlarını ekleyelim ve ocaktan alalım
*En son maydanozu ekleyip karıştıralım
*Mayalanan hamuru bezelere ayıralım
*Bezeyi oklava yardımıyla açalım ve harcımızdan uç kısmına yayalım
*Hamuru rulo yapıp biraz da uzatalım
*İstedigimiz kalınlıkta keselim
*Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180° önceden ısınmış fırında pişirelim
Ben hamuru yoğururken malzemelerin 2 katını ekleyip yoğurdum Yarısına ayrı kapta dereotu ekleyerek yoğurup mayalandırdım Daha sonra arasına peynir koyup pişirelim İsterseniz siz de öyle yapabilirsiniz
*2, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*1 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
*67 orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*Sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı, susam
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım
*Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim
*Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
*Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve küp küp doğrayalım
*Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve haşlayalım
*Haşlanan patatesleri süzelim
*Tavaya yağı alalım ve ince kıyılmış soğanı ekleyelim
*Soğan kavrulunca patatesleri ekleyelim ezerek kavuralım
*Baharatlarını ekleyelim ve ocaktan alalım
*En son maydanozu ekleyip karıştıralım
*Mayalanan hamuru bezelere ayıralım
*Bezeyi oklava yardımıyla açalım ve harcımızdan uç kısmına yayalım
*Hamuru rulo yapıp biraz da uzatalım
*İstedigimiz kalınlıkta keselim
*Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180° önceden ısınmış fırında pişirelim
Ben hamuru yoğururken malzemelerin 2 katını ekleyip yoğurdum Yarısına ayrı kapta dereotu ekleyerek yoğurup mayalandırdım Daha sonra arasına peynir koyup pişirelim İsterseniz siz de öyle yapabilirsiniz