iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Poğaçanın hamuru için:
*2, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
*1 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*67 su bardağı un
Üzerine serpmek için:
*Çörekotu
Poğaçanın içi için :
*5 orta boy haşlanmış ve ezilmiş patates
*1 orta boy kuru soğan (İnce doğranmış)
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz (İnce doğranmış)
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Nane
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup karıştırın, ardından sıvı yağ, yumurtalar ( 1 yumurtanın sarısını ayırın), tuz koyup tekrar karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurun Yumuşak bir hamur olsun Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
Hamurun mayalanmasını beklerken patatesli iç harcı hazırlayın Öncelikle patatesleri haşlayın Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve ezin Tavaya 34 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, ince doğranmış kuru soğanı güzelce kavurun, ardından patatesi ekleyin, güzelce karıştırın Bu aşamada tuzunu ve baharatlarını atın en son maydanozu ekleyin Karıştırıp ocaktan alın
Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün Hamurun 1 parçasını alın, oklavayla dikdörtgen olacak şekilde açın Hamurun uzun kısmına iç harcı kaşık yardımıyla yayın ( Hamurun ortasına kadar) Ardından hamuru yuvarlayarak rulo yapın Azıcıkta elinizle uzatın Bıçakla 34 parmak kalınlığında kesin Hazırlanan poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Ayırdığınız yumurta sarısına azıcık sıvı yağ döküp poğaçaların üzerine sürün ve çörekotu serpin Diğer hamurlarla da aynı işlemi yapın
Poğaçaları 200° de kontrollü bir şekilde pişirin Üzeri kızarınca fırından alın Yaklaşık 20 dakikada pişiyor
*2, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
*1 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*67 su bardağı un
Üzerine serpmek için:
*Çörekotu
Poğaçanın içi için :
*5 orta boy haşlanmış ve ezilmiş patates
*1 orta boy kuru soğan (İnce doğranmış)
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz (İnce doğranmış)
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Nane
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup karıştırın, ardından sıvı yağ, yumurtalar ( 1 yumurtanın sarısını ayırın), tuz koyup tekrar karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurun Yumuşak bir hamur olsun Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
Hamurun mayalanmasını beklerken patatesli iç harcı hazırlayın Öncelikle patatesleri haşlayın Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve ezin Tavaya 34 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, ince doğranmış kuru soğanı güzelce kavurun, ardından patatesi ekleyin, güzelce karıştırın Bu aşamada tuzunu ve baharatlarını atın en son maydanozu ekleyin Karıştırıp ocaktan alın
Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün Hamurun 1 parçasını alın, oklavayla dikdörtgen olacak şekilde açın Hamurun uzun kısmına iç harcı kaşık yardımıyla yayın ( Hamurun ortasına kadar) Ardından hamuru yuvarlayarak rulo yapın Azıcıkta elinizle uzatın Bıçakla 34 parmak kalınlığında kesin Hazırlanan poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Ayırdığınız yumurta sarısına azıcık sıvı yağ döküp poğaçaların üzerine sürün ve çörekotu serpin Diğer hamurlarla da aynı işlemi yapın
Poğaçaları 200° de kontrollü bir şekilde pişirin Üzeri kızarınca fırından alın Yaklaşık 20 dakikada pişiyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.