iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Yarım su bardağı süt
3 yufka
2 tane haşlanmış patates
2 yumurta sarısı üzerine, beyazı içine
60 gr tereyağı
100 gr peynir
Maydanoz
Tarif
İç harcı için bir kabın içerisine sütü, haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesleri, yumurtaların beyazlarını, erimiş tereyağını, peynir ve kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştırın
Yufkanın birini masaya açın ve her yerine yayılacak şekilde iç harcı malzemesini serpiştirin
Üzerine diğer yufkayı örtün
İkinci yufkanın üzerine de aynı şekilde iç harçtan dökelim
Ardından son yufkayı da üzerine örtün ve kalan harcı da bu yufkanın üzerine dökerek yayın
Sıkı bir şekilde bu üç yufkayı rulo olacak şekilde sarın
Sarılan ruloyu ikiye kesin ve buzdolabı poşetine yerleştirin
Buzdolabında bir gece mümkünse bekletin
Ertesi gün 11,5 cm kalınlığında keserek yatay şekilde tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı şeker katarak karıştırın ve sürün
Üzeri kızarana dek pişirin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yarım su bardağı süt
3 yufka
2 tane haşlanmış patates
2 yumurta sarısı üzerine, beyazı içine
60 gr tereyağı
100 gr peynir
Maydanoz
Tarif
İç harcı için bir kabın içerisine sütü, haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesleri, yumurtaların beyazlarını, erimiş tereyağını, peynir ve kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştırın
Yufkanın birini masaya açın ve her yerine yayılacak şekilde iç harcı malzemesini serpiştirin
Üzerine diğer yufkayı örtün
İkinci yufkanın üzerine de aynı şekilde iç harçtan dökelim
Ardından son yufkayı da üzerine örtün ve kalan harcı da bu yufkanın üzerine dökerek yayın
Sıkı bir şekilde bu üç yufkayı rulo olacak şekilde sarın
Sarılan ruloyu ikiye kesin ve buzdolabı poşetine yerleştirin
Buzdolabında bir gece mümkünse bekletin
Ertesi gün 11,5 cm kalınlığında keserek yatay şekilde tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı şeker katarak karıştırın ve sürün
Üzeri kızarana dek pişirin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız