iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Sini Köfte Tarifi
Malzemeler
250 gr kıyma 4 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 3 adet patates 5 su bardağı ince bulgur 1 adet yumurta 3 yemek yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 nehir kaşığı tuzlu
Yemeğin Tarifi
Patatesleri soyup haşladıktan sonra rendeleyin Bir kenarda bekletin
Tepsiye bulguru yayınlama, üstüne 1 bardak su döküp 10 dakika bekletin İçine rendelenmiş patates koyup yoğurun Biber salçası, yumurta, pul biber, karabiber ve tuzlu ilave edip yumuşak bir bulgur hamuru tutun
Kıymayı zar şeklinde doğradığınız soğanla kavurup içine karabiber ve tuzlu atın Kıymayı soğuması için bekletin
Bulgur hamurunu iki eşit parçaya bölün Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayıp bulgur hamurunun birini tepsiye incecik yayın Kıymayı bulgurun üstüne döşeyip kalan öteki bulgurlu hamuru üzerine yayınlama Üstüne zeytinyağ dökün ve baklava biçiminde muhakkak Fırında 30 dakika pişirin Turp salatasıyla servis yaparsanız lezzetli olur *
Malzemeler
250 gr kıyma 4 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 3 adet patates 5 su bardağı ince bulgur 1 adet yumurta 3 yemek yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 nehir kaşığı tuzlu
Yemeğin Tarifi
Patatesleri soyup haşladıktan sonra rendeleyin Bir kenarda bekletin
Tepsiye bulguru yayınlama, üstüne 1 bardak su döküp 10 dakika bekletin İçine rendelenmiş patates koyup yoğurun Biber salçası, yumurta, pul biber, karabiber ve tuzlu ilave edip yumuşak bir bulgur hamuru tutun
Kıymayı zar şeklinde doğradığınız soğanla kavurup içine karabiber ve tuzlu atın Kıymayı soğuması için bekletin
Bulgur hamurunu iki eşit parçaya bölün Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayıp bulgur hamurunun birini tepsiye incecik yayın Kıymayı bulgurun üstüne döşeyip kalan öteki bulgurlu hamuru üzerine yayınlama Üstüne zeytinyağ dökün ve baklava biçiminde muhakkak Fırında 30 dakika pişirin Turp salatasıyla servis yaparsanız lezzetli olur *