iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Tepsi Köftesi Tarifleri
Patatesli Tepsi Köftesi nasıl yapılır
Resimli Patatesli Tepsi Köftesi yapılışı
Köfte Hamuru için Malzemeler
750 gr İki Kere Çekilmiş DanaKoyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Doruk Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Köfte Baharı
Öteki Malzemeler
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
5 Adet Orta Doruk Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Dairesel Dilimler Halinde Indirimli)
1 Çorba Kaşığı Un
2 Orta Tepe Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
1 Çorba Kaşığı Tereyağı Yada Margarin
45 Dal Dereotu (İnce Kıyılmış)
Patatesli Tepsi Köftesi Yapımı
Önce ekmeklerin kabuklarını alıp, ıslatın Sonra sıkarak ufalayın Karışık kıyma , ekmek içi, yumurta sarısı, soğan, maydanoz, tuzlu, biber ve köftebaharını bir barbar koyun Tamamen yoğurup, bu harçtan dairesel yassı köfteler yapın Çiçekyağını bir tavada kızartın Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya değin kızartın Benzer yağda, fazla eksik una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra edinmek üzere dizin Üzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C lik fırında takriben 2025 dk pişirin Sıcak olarak servis yapın
sağlık durumu olsun *
Patatesli Tepsi Köftesi nasıl yapılır
Resimli Patatesli Tepsi Köftesi yapılışı
Köfte Hamuru için Malzemeler
750 gr İki Kere Çekilmiş DanaKoyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Doruk Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Köfte Baharı
Öteki Malzemeler
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
5 Adet Orta Doruk Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Dairesel Dilimler Halinde Indirimli)
1 Çorba Kaşığı Un
2 Orta Tepe Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
1 Çorba Kaşığı Tereyağı Yada Margarin
45 Dal Dereotu (İnce Kıyılmış)
Patatesli Tepsi Köftesi Yapımı
Önce ekmeklerin kabuklarını alıp, ıslatın Sonra sıkarak ufalayın Karışık kıyma , ekmek içi, yumurta sarısı, soğan, maydanoz, tuzlu, biber ve köftebaharını bir barbar koyun Tamamen yoğurup, bu harçtan dairesel yassı köfteler yapın Çiçekyağını bir tavada kızartın Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya değin kızartın Benzer yağda, fazla eksik una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra edinmek üzere dizin Üzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C lik fırında takriben 2025 dk pişirin Sıcak olarak servis yapın
sağlık durumu olsun *