Patatesli Ve Havuçlu Frenk Lahanası Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası 1548701279 1548701279 patateslivehavuclubruksellahanasi5c4f4e6301e01patateslivehavuclubruksellahanasi5c4f4e6301e01 patateslivehavuclubruksellahanasi5c4f4e6301e01 Malzemeler: 1 paket brüksel lahanası 2 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1015 arpacık soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 havuç 2 patates 11,5 litre kaynamış su tuz karabiber Hazırlanması: brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın lahanaları bol suyla yıkayın soğanları soyun yıkayıp, kurulayın bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun kalınca küpler biçiminde doğrayın (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz) lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun havuçları tencereye alın birazcık karıştırdıktan sonradan salçayı ekleyip 12 defa karıştırın patatesleri ilave edip bir zaman daha kavurun sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana değin pişirin id