iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 paket maya (10 gr)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı ılık su
*67 su bardağı un
*Patatesli harcı için; haşlanmış patates, pulbiber, kuru nane, biraz süt
*Peynirli harcı için; Çökelek peyniri, zeytinyağı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı 1 Geniş bir kaba önce unu koyuyoruz Üstüne yumurta, şeker, tuz, yağ ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz Üstüne ılık suyu azar azar verip bir yandan yoğuruyoruz İyice yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğimiz hamurun ağzını streçleyip kabarmasını bekliyoruz
2 İçlerine gelince dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz Ben peynirli ve patatesli yaptım
3 Peynirli için; bir kaba çökelek peynirini koydum ve biraz zeytinyağı ile biraz tuz kattım
4 Patatesli için; haşladığım patatesleri bir kapta ezerek püre yaptım ve bu püreye kuru nane, pulbiber, biraz süt koydum (Sütün miktarı patatese göre çok cıvıtmayacak şekilde ayarlanmalı)
5 Kabaran hamurdan parçalar kopararak el yardımı ile veya merdane ile biraz açıp yarısına harçlarımızı koyuyoruz ve diğer yarısını da harç koyduğumuz kısma kapak gibi kapatıp kenarlarını parmak ucumuzla bastırıyoruz ki açılmasın
6 Böyle böyle hazırladığımız poğaçalarımızı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz
7 Üzerlerine önce yumurta sarısı sürüyoruz sonra da susam ve çörekotu serpiştiriyoruz ve 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz
8 Fırına verdiğimiz poğaçalarımızı arada kontrol ediyoruz çünkü fırından fırına farklı sürelerde pişebilir Kızarınca çıkarıp sıcacık servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
DİP NOT: Harç olarak kahvaltılık ekmeğe sürülen çikolata da kullanabilirsiniz Harika oluyor, çocuklar bayılıyor (Nutellayı tavsiye ederim)
*1 yumurta
*1 paket maya (10 gr)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı ılık su
*67 su bardağı un
*Patatesli harcı için; haşlanmış patates, pulbiber, kuru nane, biraz süt
*Peynirli harcı için; Çökelek peyniri, zeytinyağı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı 1 Geniş bir kaba önce unu koyuyoruz Üstüne yumurta, şeker, tuz, yağ ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz Üstüne ılık suyu azar azar verip bir yandan yoğuruyoruz İyice yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğimiz hamurun ağzını streçleyip kabarmasını bekliyoruz
2 İçlerine gelince dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz Ben peynirli ve patatesli yaptım
3 Peynirli için; bir kaba çökelek peynirini koydum ve biraz zeytinyağı ile biraz tuz kattım
4 Patatesli için; haşladığım patatesleri bir kapta ezerek püre yaptım ve bu püreye kuru nane, pulbiber, biraz süt koydum (Sütün miktarı patatese göre çok cıvıtmayacak şekilde ayarlanmalı)
5 Kabaran hamurdan parçalar kopararak el yardımı ile veya merdane ile biraz açıp yarısına harçlarımızı koyuyoruz ve diğer yarısını da harç koyduğumuz kısma kapak gibi kapatıp kenarlarını parmak ucumuzla bastırıyoruz ki açılmasın
6 Böyle böyle hazırladığımız poğaçalarımızı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz
7 Üzerlerine önce yumurta sarısı sürüyoruz sonra da susam ve çörekotu serpiştiriyoruz ve 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz
8 Fırına verdiğimiz poğaçalarımızı arada kontrol ediyoruz çünkü fırından fırına farklı sürelerde pişebilir Kızarınca çıkarıp sıcacık servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
DİP NOT: Harç olarak kahvaltılık ekmeğe sürülen çikolata da kullanabilirsiniz Harika oluyor, çocuklar bayılıyor (Nutellayı tavsiye ederim)