iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Vegan Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 yufka
İç harcı için:
*34 patates
*2 küçük soğan
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri ve yufkanın ıslatılması için:
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 su bardağı su
Patatesli Vegan Börek Tarifi Yapılışı Soğanı ve patatesleri rendeleyip yağla, biberle ve tuzla kavurun Yufkaların ıslatılması için olan harcı hazırlayın Unu, suyu ve yağı karıştırın Bir yufkanın üzerini bu harçla iyice ıslatın Üzerine başka bir yufka kapatın İkinci katını da ıslatın ve yufkayı pasta dilimleri şeklinde kesin Her dilime iç harcı koyun ve rulo şeklinde sararak kapatın Börekleri tepsiye yerleştirin Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde yapın 170Clik fırında kızarana kadar pişirin
*4 yufka
İç harcı için:
*34 patates
*2 küçük soğan
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri ve yufkanın ıslatılması için:
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 su bardağı su
Patatesli Vegan Börek Tarifi Yapılışı Soğanı ve patatesleri rendeleyip yağla, biberle ve tuzla kavurun Yufkaların ıslatılması için olan harcı hazırlayın Unu, suyu ve yağı karıştırın Bir yufkanın üzerini bu harçla iyice ıslatın Üzerine başka bir yufka kapatın İkinci katını da ıslatın ve yufkayı pasta dilimleri şeklinde kesin Her dilime iç harcı koyun ve rulo şeklinde sararak kapatın Börekleri tepsiye yerleştirin Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde yapın 170Clik fırında kızarana kadar pişirin