Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi

Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yufka

Sosu için;


*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta
*1 tane kabartma tozu

Patatesli harç için;


*67 adet orta boy patates (Önceden haşlanmış ve ezilmiş)
*1 adet soğan (Yemeklik ince doğranmış)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Tatlı)
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz (1 tatlı kaşığı kullandım)

Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle sos için bütün sos malzemeleri bir kapta çırpılır İç malzeme de hazırlanır ve orta boylu bir fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır
Birinci yufka tepsiye yerleştirilir kenarlardan dışarıya sarkan parçalar kesilir Tepsiye yerleştirilen ilk yufkanın üzerine 34 yemek kaşığı sos yayılır Kenarlardan kesilen parçalar soslanmış yufkanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir Tekrar 34 yemek kaşığı sos yayılıp yufkalar büyük olacak şekilde parçalanır ve soslanan yufkaların üzerine yerleştirilir (Yani her kata yufkalar parçalanıp dizilir ve araları soslanır) Tam orta kata gelindiğinde tekrar sos sürülüp iç malzeme yayılır Kalan yufkalarda aynı şekilde üst üste araları soslanarak dizilir En son kat için yufka tepsiye göre kesilip yerleştirilir kalan sos son yufkanın üzerine yayılır 5 dk kadar bekletilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi olup kabarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkarılan böreğin üzerine sıcakken temiz bir bez örtülüp 510 dk bekletilir Nefis böreğimiz servise hazırdır

Afiyet olsun
 
858,528Konular
981,547Mesajlar
31,560Kullanıcılar
SharaSon üye
Üst Alt