iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
Sosu için;
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta
*1 tane kabartma tozu
Patatesli harç için;
*67 adet orta boy patates (Önceden haşlanmış ve ezilmiş)
*1 adet soğan (Yemeklik ince doğranmış)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Tatlı)
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz (1 tatlı kaşığı kullandım)
Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle sos için bütün sos malzemeleri bir kapta çırpılır İç malzeme de hazırlanır ve orta boylu bir fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır
Birinci yufka tepsiye yerleştirilir kenarlardan dışarıya sarkan parçalar kesilir Tepsiye yerleştirilen ilk yufkanın üzerine 34 yemek kaşığı sos yayılır Kenarlardan kesilen parçalar soslanmış yufkanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir Tekrar 34 yemek kaşığı sos yayılıp yufkalar büyük olacak şekilde parçalanır ve soslanan yufkaların üzerine yerleştirilir (Yani her kata yufkalar parçalanıp dizilir ve araları soslanır) Tam orta kata gelindiğinde tekrar sos sürülüp iç malzeme yayılır Kalan yufkalarda aynı şekilde üst üste araları soslanarak dizilir En son kat için yufka tepsiye göre kesilip yerleştirilir kalan sos son yufkanın üzerine yayılır 5 dk kadar bekletilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi olup kabarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkarılan böreğin üzerine sıcakken temiz bir bez örtülüp 510 dk bekletilir Nefis böreğimiz servise hazırdır
Afiyet olsun
*3 adet yufka
Sosu için;
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta
*1 tane kabartma tozu
Patatesli harç için;
*67 adet orta boy patates (Önceden haşlanmış ve ezilmiş)
*1 adet soğan (Yemeklik ince doğranmış)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Tatlı)
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz (1 tatlı kaşığı kullandım)
Patatesli Yumuşacık Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle sos için bütün sos malzemeleri bir kapta çırpılır İç malzeme de hazırlanır ve orta boylu bir fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır
Birinci yufka tepsiye yerleştirilir kenarlardan dışarıya sarkan parçalar kesilir Tepsiye yerleştirilen ilk yufkanın üzerine 34 yemek kaşığı sos yayılır Kenarlardan kesilen parçalar soslanmış yufkanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir Tekrar 34 yemek kaşığı sos yayılıp yufkalar büyük olacak şekilde parçalanır ve soslanan yufkaların üzerine yerleştirilir (Yani her kata yufkalar parçalanıp dizilir ve araları soslanır) Tam orta kata gelindiğinde tekrar sos sürülüp iç malzeme yayılır Kalan yufkalarda aynı şekilde üst üste araları soslanarak dizilir En son kat için yufka tepsiye göre kesilip yerleştirilir kalan sos son yufkanın üzerine yayılır 5 dk kadar bekletilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi olup kabarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkarılan böreğin üzerine sıcakken temiz bir bez örtülüp 510 dk bekletilir Nefis böreğimiz servise hazırdır
Afiyet olsun