iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Yumuşak Poaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( Birinin *sarısı üzerine)
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*45 adet patates
*1 adet küçük soğan
*Pulbiber tuz karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru açmak için;
*Dilerseniz tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullanabilirsiniz
Patatesli Yumuşak Poaça Tarifi Yapılışı Sahura çok hafif ve basit bir tarifim var kızlar Eşim çok seçici olmasına rağmen bu tarifi çok beğendi
Ilık süt maya ve şeker karıştırılır Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtalar eklenir karıştırılır Alabildiğince un eklenir ve yoğurulur Elimize yapışmayacak bir hamur olacak Mayalanmaya bırakılır
İç harcı için patatesler haşlanır sıcakken püre haline getirilir Soğan kavrulur Püre halindeki patatesler eklenir biraz daha kavrulur Pul biber, karabiber, tuz eklenir Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır Bezelerin üzeri bir bezle örtülür 10 dakika dinlendirilir Beze alınarak hazırlanan tereyağı sıvı yağ karışımıyla açılır Uç kısmına patatesli harçtan konur ve rulo haline getirilir İsterseniz yuvarlak ve ya benim yaptığım şekil gibi yapabilirsiniz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı, susam veya çörek otu serpip bi 10 dakika mayalandırın Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında alt üst ayarında yaklaşık 20 dakikada pişirelim Afiyet olsun
*
*2 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( Birinin *sarısı üzerine)
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*45 adet patates
*1 adet küçük soğan
*Pulbiber tuz karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru açmak için;
*Dilerseniz tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullanabilirsiniz
Patatesli Yumuşak Poaça Tarifi Yapılışı Sahura çok hafif ve basit bir tarifim var kızlar Eşim çok seçici olmasına rağmen bu tarifi çok beğendi
Ilık süt maya ve şeker karıştırılır Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtalar eklenir karıştırılır Alabildiğince un eklenir ve yoğurulur Elimize yapışmayacak bir hamur olacak Mayalanmaya bırakılır
İç harcı için patatesler haşlanır sıcakken püre haline getirilir Soğan kavrulur Püre halindeki patatesler eklenir biraz daha kavrulur Pul biber, karabiber, tuz eklenir Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır Bezelerin üzeri bir bezle örtülür 10 dakika dinlendirilir Beze alınarak hazırlanan tereyağı sıvı yağ karışımıyla açılır Uç kısmına patatesli harçtan konur ve rulo haline getirilir İsterseniz yuvarlak ve ya benim yaptığım şekil gibi yapabilirsiniz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı, susam veya çörek otu serpip bi 10 dakika mayalandırın Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında alt üst ayarında yaklaşık 20 dakikada pişirelim Afiyet olsun
*