iltasyazilim
FD Üye
Patlcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 patlıcan
*1 tane kuru soğan
*10 adet yufka
*500 ml süt
*14 çay bardağı yağ
*12 çay bardağı su
Patlcanlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz İç harcımız için bir tavaya soğanı yemeklik doğruyoruz Yağını ve tuzunu ilave edip kavuruyoruz Diğer yandan patlıcanlarımızı soyup rendeliyoruz Soğan kavrulunca patlıcanlarımızı içine ilave ediyoruz İç harcımız piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Ardından sütü, suyu ve yağı geniş bir kaseye koyarız
Tepsimizi yağlıyoruz Ardından bir sıra yufka seriyoruz Üzerine fırça yardımıyla sütü sürüyoruz Onun üzerine bir yufka daha koyuyoruz Tekrar süt ile ıslıyoruz İki buçuk yufka bitene kadar bu işleme devam ediyoruz En son koyulan yufkayı sütle ıslamıyoruz, onun yerine harcı döküyoruz Harcının üzerini alt katları yaptığımız şekilde yaparak tüm yufkayı bitiriyoruz Ardından böreği dilimlere ayırıyoruz Üzerine kalan sütü döküyoruz İsteğe göre çörek otu ve susam serpiyoruz 200° fırında içini çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet Olsun!
*3 patlıcan
*1 tane kuru soğan
*10 adet yufka
*500 ml süt
*14 çay bardağı yağ
*12 çay bardağı su
Patlcanlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz İç harcımız için bir tavaya soğanı yemeklik doğruyoruz Yağını ve tuzunu ilave edip kavuruyoruz Diğer yandan patlıcanlarımızı soyup rendeliyoruz Soğan kavrulunca patlıcanlarımızı içine ilave ediyoruz İç harcımız piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Ardından sütü, suyu ve yağı geniş bir kaseye koyarız
Tepsimizi yağlıyoruz Ardından bir sıra yufka seriyoruz Üzerine fırça yardımıyla sütü sürüyoruz Onun üzerine bir yufka daha koyuyoruz Tekrar süt ile ıslıyoruz İki buçuk yufka bitene kadar bu işleme devam ediyoruz En son koyulan yufkayı sütle ıslamıyoruz, onun yerine harcı döküyoruz Harcının üzerini alt katları yaptığımız şekilde yaparak tüm yufkayı bitiriyoruz Ardından böreği dilimlere ayırıyoruz Üzerine kalan sütü döküyoruz İsteğe göre çörek otu ve susam serpiyoruz 200° fırında içini çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet Olsun!