nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Patlıcan Balığı (Kızartma) Tarifi İçin Malzemeler
*2 patlıcan
*Kızartmak için istikrarsız yağ
*2 yemek kaşığı darı unu
*2 yemek kaşığı galeta unu
*Tuz
*1 nehir kaşığı şeker
Patlıcan Balığı (Kızartma) Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı soyulur
Tuzlu suya koyup azıcık acısı çıksın diye bekletilir
Her patlıcan önce ortadan 2 ye bölünür her parça dörde bölünür yani her patlıcandan 8 parça çıkar
Tencereye su konur ve kaynatılır
Kaynayan suya patlıcanları atın 15 dakika kadar haşlayın (Yumuşasın yani)
Haşlanan patlıcanları süzün beklesin
Tavaya akıcı yağı koyun kızdırın
Tabağa tuzu galeta ununu mısır ununu şekeri katın harmanlayın
Her patlıcan parçasını bu karışıma ayrıntılarıyla bulayın ve kavgalı yağa atın her yönünü iyice kızartın
Benimkinin dışı çıtır içi lokum gibi oldu çok beğendim Sağlık Durumu olsun
*2 patlıcan
*Kızartmak için istikrarsız yağ
*2 yemek kaşığı darı unu
*2 yemek kaşığı galeta unu
*Tuz
*1 nehir kaşığı şeker
Patlıcan Balığı (Kızartma) Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı soyulur
Tuzlu suya koyup azıcık acısı çıksın diye bekletilir
Her patlıcan önce ortadan 2 ye bölünür her parça dörde bölünür yani her patlıcandan 8 parça çıkar
Tencereye su konur ve kaynatılır
Kaynayan suya patlıcanları atın 15 dakika kadar haşlayın (Yumuşasın yani)
Haşlanan patlıcanları süzün beklesin
Tavaya akıcı yağı koyun kızdırın
Tabağa tuzu galeta ununu mısır ununu şekeri katın harmanlayın
Her patlıcan parçasını bu karışıma ayrıntılarıyla bulayın ve kavgalı yağa atın her yönünü iyice kızartın
Benimkinin dışı çıtır içi lokum gibi oldu çok beğendim Sağlık Durumu olsun