iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Böreği (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane irice patlıcan
*3 tane kuru soğan
*400 gram kıyma
*Yarım bağ maydanoz
*4 tane yumurta+1 yumurta beyazı harcın içine, sarısı ise üzerine sürülecek
*Tuz, karabiber
*1 kahve kasığı pul biber
Üzeri İçin:
*3 tane domates
*1 tane iri yeşil biber
Üzerine serpiştirmek için :
*Yarım yemek kaşığın dan biraz fazla tereyağ
Kızarmak İçin:
*Sıvı yağ
Patlıcan Böreği (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayıp tuz serpip, üzerini su ile dolduralım ve yarım saat bekletelim Yarım saat sonra, süzgece koyalım suyu süzülsün, kızartma öncesi kağıt havlu ile suyunu alalım Tencere’ye yeteri miktarda sıvı yağ koyup ısıtalım, yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım, kızaran patlıcanları bir süzgece koyalım fazla yağları süzülsün, bir kabın içine soğanları rendeleyelim, kıymayı, doğranmış maydanozu, tuz karabiber, pul biber ekleyip karıştıralım, bir kaba yumurtaları kırıp çatalla hafif çırpıp, kıymaya ekleyip karıştıralım, patlıcanları da ekleyip iyice yoğuralım Tereyağ ile yağladığımız küçük diktörtgen borcam’a harcı döküp elimizle bastıralım, üzerine yumurta sarısı sürelim, yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri ve biberleri üzerine yerleştirelim, tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim Afiyet olsun
Tarif İçin:allahneverdiyse blogspot teşekkür ederim
*4 tane irice patlıcan
*3 tane kuru soğan
*400 gram kıyma
*Yarım bağ maydanoz
*4 tane yumurta+1 yumurta beyazı harcın içine, sarısı ise üzerine sürülecek
*Tuz, karabiber
*1 kahve kasığı pul biber
Üzeri İçin:
*3 tane domates
*1 tane iri yeşil biber
Üzerine serpiştirmek için :
*Yarım yemek kaşığın dan biraz fazla tereyağ
Kızarmak İçin:
*Sıvı yağ
Patlıcan Böreği (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayıp tuz serpip, üzerini su ile dolduralım ve yarım saat bekletelim Yarım saat sonra, süzgece koyalım suyu süzülsün, kızartma öncesi kağıt havlu ile suyunu alalım Tencere’ye yeteri miktarda sıvı yağ koyup ısıtalım, yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım, kızaran patlıcanları bir süzgece koyalım fazla yağları süzülsün, bir kabın içine soğanları rendeleyelim, kıymayı, doğranmış maydanozu, tuz karabiber, pul biber ekleyip karıştıralım, bir kaba yumurtaları kırıp çatalla hafif çırpıp, kıymaya ekleyip karıştıralım, patlıcanları da ekleyip iyice yoğuralım Tereyağ ile yağladığımız küçük diktörtgen borcam’a harcı döküp elimizle bastıralım, üzerine yumurta sarısı sürelim, yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri ve biberleri üzerine yerleştirelim, tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim Afiyet olsun
Tarif İçin:allahneverdiyse blogspot teşekkür ederim