Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Böreği

Patlıcan Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan Böreği Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi için;


*6 adet patlıcan
*2 adet soğan
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı ucuyla salça
*3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamuru için;


*6 su bardağı un
*1 şişe maden suyu
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Su ( Orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı)Ben yaklaşık 4 su bardağı su kullandım, hamurun yapısına göre ayarlanabilir

Hamur katmanları için sürülecek malzemeler;


*4 1 margarin (Tüpte kısık ateşte eritilip sıvı yağ ile karıştırılır)
*1 su bardağı sıvı yağ

Patlıcan Böreği Tarifi Yapılışı Evet çok güzel börek tarifi paylaşıyorum sizlerle
Patlıcanları şeritli soyarak küp küp tuzlu suyun içine doğruyoruz ki acı suyu çıksın diye Soğanları ve domatesler küp küp doğrayıp tavaya alıp salçayı ve yağı ilave edip karıştırıyoruz Üzerine yıkanıp süzülen patlıcanları atıp tuzu ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz Ara ara karıştırıyoruz, yaklaşık 15 dakika pişirmemiz yeterli olacaktır Patlıcan harcımızı soğumaya bırakıyoruz
Hamurumuz için unu geniş bir kaba döküp üzerine maden suyu tuzu ilave edip suyunu yavaş yavaş döküyoruz Cıvık bir hamur olmamalı Duruma göre su miktarı arttırılıp azaltılabilir İyice yoğurulan hamur yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp üzeri örtülerek 10 dakika dinlenmeye bırakılır
Dinlenen bezeler ufak ufak açılır, ben resimdeki fırın tepsime 13 adet alta 13 adet üste hamur koydum toplamda 26 adet bezeden yapıldı Bezelere un serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açılan bu bezelere arasına hazırladığımız yağı sürüyoruz En üste koyulan hamura yağ sürmüyoruz, elimizle bastırıp 13 bezeli açılan hamuru çok un ekelemeden tepsi büyüklüğünde açıyoruz Açılan hamur tabanı yağlanan tepsiye yerleştirilir, hamurun kenarı tepsinin kenarına yapıştırılır Kaşıkla 1 kaç kaşık hamura yağ gezdirilir Hazırlanan patlıcan harcı dökülüp eşit miktarda tepsiye yayılır (Harç sıcak olmamalı soğuduğundan emin olalım)
Diğer hazırlanan 13 bezeli hamur da tepsi boyutunda açılıp tepsiye yerleştirilir Alt kısımdaki açılan hamurun kenarlarını üstteki hamurun üzerine getirip kapatıyoruz Üzerine yağ sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun ;)
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt